Fotó: Nagy Jácint/Savaria Fórum

Tizennégy bábos társulat érkezik Szombathelyre a Színházi Olimpia keretében

Június végéig tizennégy magyar, két határon túli és további tíz külföldi színházi társulat érkezik Szombathelyre a 10. Színházi Olimpia berkein belül megvalósuló Bábművészeti Világtalálkozóra. A részletes programot sajtótájékoztató keretében mutatták be.

Az esemény részleteiről tartottak április 5-én sajtótájékoztatót, amelyen részt vett Kovács Géza, a szombathelyi Mesebolt Bábszínház igazgatója, Kocsis Rozi, a győri Vaskakas Bábszínház vezetője és Szűcs István, a zalaegerszegi Griff Bábszínház igazgatója is.

Elmondták, hogy többek között

Bulgáriából, Csehországból, Spanyolországból, Lengyelországból és Argentínából

is érkeznek társulatok, akiktől a következő három hónapban több előadást is láthat a nagyközönség Szombathelyen.

Fotó: Vágvölgyi Bálint/nyugat.hu

A sajtótájékoztatón a programok ismertetésénél hangsúlyozták: a gyerekprogramok mellett lesznek ifjúsági és felnőtt előadások is, valamint workshopok, kiállítások és szakmai projektek is helyet kapnak a gazdag kínálatban. A teljes tudósítást ide kattintva olvashatják.

További cikkek
A Színházi Olimpia hivatalos megnyitója - fotó: 4K Media Studio
A színházi világ kiválóságainak adtak otthont Magyarország színpadai a 10. Színházi Olimpia idején 2023 áprilisától. A műfajilag sokszínű programsorozat előadásai 200 000 nézőt vonzottak be, és elhelyezték az országot a világ színházi térképén.
Vidnyanszky
A Magyar Teátrumi Társaság tisztújító közgyűlést tartott az Eiffel Műhelyházban november 27-én, ahol a résztvevők újraválasztották az eddigi elnököt.
Jan_Fabre_Az_Olumposz_tetejen_900x599
A 11. Madách Imre Nemzetközi Színházi Találkozót 2024. április 5 – 27.  között rendezi meg a Nemzeti Színház.