Fotó: Nagy Jácint/Savaria Fórum

Tizennégy bábos társulat érkezik Szombathelyre a Színházi Olimpia keretében

Június végéig tizennégy magyar, két határon túli és további tíz külföldi színházi társulat érkezik Szombathelyre a 10. Színházi Olimpia berkein belül megvalósuló Bábművészeti Világtalálkozóra. A részletes programot sajtótájékoztató keretében mutatták be.

Az esemény részleteiről tartottak április 5-én sajtótájékoztatót, amelyen részt vett Kovács Géza, a szombathelyi Mesebolt Bábszínház igazgatója, Kocsis Rozi, a győri Vaskakas Bábszínház vezetője és Szűcs István, a zalaegerszegi Griff Bábszínház igazgatója is.

Elmondták, hogy többek között

Bulgáriából, Csehországból, Spanyolországból, Lengyelországból és Argentínából

is érkeznek társulatok, akiktől a következő három hónapban több előadást is láthat a nagyközönség Szombathelyen.

Fotó: Vágvölgyi Bálint/nyugat.hu

A sajtótájékoztatón a programok ismertetésénél hangsúlyozták: a gyerekprogramok mellett lesznek ifjúsági és felnőtt előadások is, valamint workshopok, kiállítások és szakmai projektek is helyet kapnak a gazdag kínálatban. A teljes tudósítást ide kattintva olvashatják.

További cikkek
TWO_Olga Chelpanova, Adrián Szelle (5)
Június közepén a tánc hívei elutazhatnak Győrbe, a Magyar Táncfesztiválra, de kirándulhatnak Kápolnásnyékre is, a Frenák Társulat által szervezett Café de la Dance Fesztiválra. Azért a Budapesten maradóknak is tudunk mit ajánlani, egyenesen Algériából. Turbuly Lilla írása.
Békéscsabai Napsugár Bábszínház. Fotó_ Horcsák András
Átadták a Békéscsabai Napsugár Bábszínház új épületét: a megújult Ursziny-Beliczey-kúriát és a mellette lévő modern épületet a 10. Színházi Olimpia keretében meghívott előadásokkal avatták fel.
Forrás: Vojtina Bábszínház Facebook-oldala
A 10. Színházi Olimpia keretében megrendezett Bábszínházi Világtalálkozó kiemelkedő eseménye, a „Szervusztok, Pajtikák!” fesztivál nyitányaként tartottak gyereknapot Debrecenben.