Fotó: Nagy Jácint/Savaria Fórum

Tizennégy bábos társulat érkezik Szombathelyre a Színházi Olimpia keretében

Június végéig tizennégy magyar, két határon túli és további tíz külföldi színházi társulat érkezik Szombathelyre a 10. Színházi Olimpia berkein belül megvalósuló Bábművészeti Világtalálkozóra. A részletes programot sajtótájékoztató keretében mutatták be.

Az esemény részleteiről tartottak április 5-én sajtótájékoztatót, amelyen részt vett Kovács Géza, a szombathelyi Mesebolt Bábszínház igazgatója, Kocsis Rozi, a győri Vaskakas Bábszínház vezetője és Szűcs István, a zalaegerszegi Griff Bábszínház igazgatója is.

Elmondták, hogy többek között

Bulgáriából, Csehországból, Spanyolországból, Lengyelországból és Argentínából

is érkeznek társulatok, akiktől a következő három hónapban több előadást is láthat a nagyközönség Szombathelyen.

Fotó: Vágvölgyi Bálint/nyugat.hu

A sajtótájékoztatón a programok ismertetésénél hangsúlyozták: a gyerekprogramok mellett lesznek ifjúsági és felnőtt előadások is, valamint workshopok, kiállítások és szakmai projektek is helyet kapnak a gazdag kínálatban. A teljes tudósítást ide kattintva olvashatják.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!