Macbeth - Chorus Repertory Theatre

Új időpontban mutatja be a Macbethet a Chorus Repertory Theatre

Az indiai Chorus Repertory Theatre MITEM-en látható Macbeth című előadása későbbi időpontban kerül színpadra.

A manipuri régióban pusztító árvizek nem kímélték a színház székhelyét sem, ezért a társulat nem tudta időben előkészíteni európai utazását. A május 3-ra és május 4-re a Nemzeti Színházba meghirdetett előadásokat június 6-ra és június 7-re kellett átütemezni, a május 6-ra a dunaújvárosi Bartók Színházba tervezett előadást pedig le kellett mondani.

A megváltott jegyek az új időpontokra érvényesek, vagy a jegypénztárban május 15-ig visszaválthatók.

A szinopszisból:

Macbeth: egy betegség, egy veszélyes járvány neve. A betegség jellegzetes tünetei: féktelen vágy, kapzsiság, erőszakos viselkedés. E tünetek diagnosztizálását nehezíti, hogy a felszín helyett a romlott, beteg elme rejtekében csíráznak ki. A betegség egy titkos és veszélyes, bonyolult felbujtó-összeesküvő terv formájában sarjad és halad előre. Végül szárba szökkenve az emberiség erőszakos elpusztításához vezet. A veszélyes betegség felszámolása érdekében hozott irodalmi, művészeti, tudományos és vallási intézkedések ezidáig nem hatoltak el a betegség gócpontjaként működő elme belsejébe. Macbeth az emberi nem legrútabb megjelenési formája a mai világban.

További cikkek
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia művészeti vezetőjét a liget.ro arról kérdezte, hogyan sikerült Magyarországra hozni az olimpia szervezési jogát, mitől tud vonzó lenni a színház a mesterséges intelligencia korában, és milyen missziót tart fontosnak a külhoni területeken a Nemzeti Színház.
evadhiredeto vorosmarty
Vígjátékokkal, útkereséssel, barátságtörténettel és musicallel is várja a következő évadban a Vörösmarty Színház a nézőket. Székesfehérváron nemrég vette kezdetét a 10. Színházi Olimpia.
Olivier Py - forrás: YouTube
Olivier Py francia rendező Európa egyik legrangosabb színházi szemléje, az Avignon-i Fesztivál egykori igazgatójaként érkezik Budapestre a 10. Színházi Olimpia keretében, hogy saját Hamlet-értelmezését vigye a Városmajori Szabadtéri Színpad közönsége elé.