Vidnyánszky Attila - fotó: 4K Media Studio
Vidnyánszky Attila - fotó: 4K Media Studio

Vidnyánszky Attila hivatalosan is a Színházi Olimpia Nemzetközi Bizottságának tagja lett 

A Színházi Olimpia Nemzetközi Bizottsága, Theodórosz Terzopulosz elnök-alapító és Tadashi Suzuki társalapító valamint Valerij Fokin nemzetközi bizottsági tag jelenlétében, 2023. április 19-én hivatalosan tagjai közé választotta Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház vezérigazgatóját.

Vidnyánszky Attila színház- és operarendező, tanár, színházigazgató, fesztiválszervező. A ma Ukrajnához tartozó Kárpátaljáról származik, ott alapította meg máig műkodő társulatát, amelynek előadásait Nancytól Torunon át Moszkváig rangos fesztiválokra hívták többek között a moszkvai és a szentpétervári Színházi Olimpiára is. Volt a Magyar Állami Operaház főrendezője, 2013 óta a budapesti Nemzeti Színház vezetője, a MITEM (Madách Nemzetközi Színházi Találkozó) alapítója. Tanított Kijevben, Kaposváron, jelenleg a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen tanít színházi rendezést. Számos magyar és nemzetközi színházi díjjal rendelkezik, 2009-ben Mejerhold-díjat kapott.

A Színházi Olimpia Nemzetközi Bizottságának összetétele itt olvasható. 

További cikkek
33520w
Fazekas Mihály klasszikus magyar meséjét Váradi Szabolcs dolgozta át és Némedi Árpád rendezte. A zenés mesejátékot május 17-én mutatták be Weöres Sándor Színházban és a Lázár Ervin program keretében Vas megyei általános iskolásoknak játsszák.
ket korea figura
Joël Pommerat: A két Korea újraegyesítése című kortárs francia darabját mutatta be a Figura Stúdió Színház. A gyergyószentmiklósi társulat a Boldogtalanok című előadást hozza el a 10. Színházi Olimpiára.
szj
A június 22. és 24. között rendezett fesztiválon határon túli színházak produkciói, a Színház- és Filmművészeti Egyetem másodéveseinek előadása, könyvbemutató és kiállítás is várja az érdeklődőket. Az ünneplő művészt a Nemzeti Színház kérdezte.