Vidnyánszky Attila - fotó: 4K Media Studio
Vidnyánszky Attila - fotó: 4K Media Studio

Vidnyánszky Attila hivatalosan is a Színházi Olimpia Nemzetközi Bizottságának tagja lett 

A Színházi Olimpia Nemzetközi Bizottsága, Theodórosz Terzopulosz elnök-alapító és Tadashi Suzuki társalapító valamint Valerij Fokin nemzetközi bizottsági tag jelenlétében, 2023. április 19-én hivatalosan tagjai közé választotta Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház vezérigazgatóját.

Vidnyánszky Attila színház- és operarendező, tanár, színházigazgató, fesztiválszervező. A ma Ukrajnához tartozó Kárpátaljáról származik, ott alapította meg máig műkodő társulatát, amelynek előadásait Nancytól Torunon át Moszkváig rangos fesztiválokra hívták többek között a moszkvai és a szentpétervári Színházi Olimpiára is. Volt a Magyar Állami Operaház főrendezője, 2013 óta a budapesti Nemzeti Színház vezetője, a MITEM (Madách Nemzetközi Színházi Találkozó) alapítója. Tanított Kijevben, Kaposváron, jelenleg a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen tanít színházi rendezést. Számos magyar és nemzetközi színházi díjjal rendelkezik, 2009-ben Mejerhold-díjat kapott.

A Színházi Olimpia Nemzetközi Bizottságának összetétele itt olvasható. 

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!