A Szegedi Kortárs Balett Carmina Burana című előadása - Vásári Tamás / MTI
A Szegedi Kortárs Balett Carmina Burana című előadása - Vásári Tamás / MTI

A Carmina Burana nyitotta a XXV. TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivált

Az Európa Kulturális Fővárosa évadban huszonötödik alkalommal ad otthont Veszprém a Tánc Nemzetközi Kortárs Fesztiválnak. A május 21-ig tartó rendezvénysorozatot május 15-én este a Szegedi Kortárs Balett Carmina Burana című előadása nyitotta meg az Agóra Veszprém Kulturális Központban.

A Szegedi Kortárs Balett több mint húsz évvel ezelőtt mutatta be Carl Orff zenéjére készült Carmina Burana című táncjátékot. Juronics Tamás koreográfiáját eddig már több mint háromszáz alkalommal táncolták el a világ minden táján. A két évtizede töretlen nézői érdeklődés kísérte előadás nyitotta a veszprémi fesztivált is.

Az idén negyedszázados jubileumát ünneplő fesztiválon május 21-ig négy színházi helyszínen, Veszprém utcáin és terein nyolc külföldi és számos hazai produkció lép majd fel.

A Szegedi Kortárs Balett Carmina Buranája mellett különleges táncművészeti élményt kínál a fesztiválon a Compagnie Parc Motifs című darabja, a FrenÁk Társulat Fiúk című előadása és a Hodworks Pirkad című performansza.

További cikkek
Company La Tal: Carrillo
Mutatjuk, hogy telt a Színházi Olimpia keretében megrendezett Szervusztok Pajtikák! eseménysorozat első hétvégéje Debrecenben! 
Szűcs Réka - forrás: Harlekin Bábszínház
Az egri Harlekin Bábszínház igazgatójával, Szűcs Rékával Klész Bea készített interjút: a beszélgetés – amelyben a 10. Színházi Olimpia keretében megrendezett programokról is szó lesz – június 1-jén 18 órától hallható.
thalia
A 2023/24-es kínálatban megtalálhatók klasszikus és fekete komédiák, tipikus angol bohózat és egy vígjáték egy bulvárbotrányról. A teátrum két előadást is befogad a 10. Színházi Olimpián.