A Szegedi Kortárs Balett Carmina Burana című előadása - Vásári Tamás / MTI
A Szegedi Kortárs Balett Carmina Burana című előadása - Vásári Tamás / MTI

A Carmina Burana nyitotta a XXV. TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivált

Az Európa Kulturális Fővárosa évadban huszonötödik alkalommal ad otthont Veszprém a Tánc Nemzetközi Kortárs Fesztiválnak. A május 21-ig tartó rendezvénysorozatot május 15-én este a Szegedi Kortárs Balett Carmina Burana című előadása nyitotta meg az Agóra Veszprém Kulturális Központban.

A Szegedi Kortárs Balett több mint húsz évvel ezelőtt mutatta be Carl Orff zenéjére készült Carmina Burana című táncjátékot. Juronics Tamás koreográfiáját eddig már több mint háromszáz alkalommal táncolták el a világ minden táján. A két évtizede töretlen nézői érdeklődés kísérte előadás nyitotta a veszprémi fesztivált is.

Az idén negyedszázados jubileumát ünneplő fesztiválon május 21-ig négy színházi helyszínen, Veszprém utcáin és terein nyolc külföldi és számos hazai produkció lép majd fel.

A Szegedi Kortárs Balett Carmina Buranája mellett különleges táncművészeti élményt kínál a fesztiválon a Compagnie Parc Motifs című darabja, a FrenÁk Társulat Fiúk című előadása és a Hodworks Pirkad című performansza.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!