A Szegedi Kortárs Balett Carmina Burana című előadása - Vásári Tamás / MTI
A Szegedi Kortárs Balett Carmina Burana című előadása - Vásári Tamás / MTI

A Carmina Burana nyitotta a XXV. TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivált

Az Európa Kulturális Fővárosa évadban huszonötödik alkalommal ad otthont Veszprém a Tánc Nemzetközi Kortárs Fesztiválnak. A május 21-ig tartó rendezvénysorozatot május 15-én este a Szegedi Kortárs Balett Carmina Burana című előadása nyitotta meg az Agóra Veszprém Kulturális Központban.

A Szegedi Kortárs Balett több mint húsz évvel ezelőtt mutatta be Carl Orff zenéjére készült Carmina Burana című táncjátékot. Juronics Tamás koreográfiáját eddig már több mint háromszáz alkalommal táncolták el a világ minden táján. A két évtizede töretlen nézői érdeklődés kísérte előadás nyitotta a veszprémi fesztivált is.

Az idén negyedszázados jubileumát ünneplő fesztiválon május 21-ig négy színházi helyszínen, Veszprém utcáin és terein nyolc külföldi és számos hazai produkció lép majd fel.

A Szegedi Kortárs Balett Carmina Buranája mellett különleges táncművészeti élményt kínál a fesztiválon a Compagnie Parc Motifs című darabja, a FrenÁk Társulat Fiúk című előadása és a Hodworks Pirkad című performansza.

További cikkek
NM_ajanlo_XI_3
Miért aktuális ma Gogol Revizorja? Miért nézzünk Molnár Ferenc-darabot? Mitől élvezetes a mese műfaja? Megjelent a Nemzeti Magazin legfrissebb száma.
Berecz András – fotó: Eöri Szabó Zsolt
A Színházi Olimpia keretében megrendezett Nemzetközi Történetmesélő Fesztivál házigazdáját arról is kérdeztük, megférhet-e hat dudás egy csárdában.
Ifjú barbárok - jelenet - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Négy alkalommal is láthatjuk az Ifjú barbárok című előadást a Nemzeti Színházban november 28. és december 1. között.