Átadták a LÁTVÁNYTÉR 2023 szakmai díjait

A LÁTVÁNYTÉR 2023 kiállítás ünnepélyes finisszázsának keretében átadták Az Év Díszlettervezője, Az Év Jelmeztervezője, valamint Az Év Bábtervezője 2023 szakmai díjakat a tárlatnak otthont adó FUGA – Budapesti Építészeti Központban.

A 12. alkalommal megrendezett eseményre a nevezés nyitott, maga a díj jelképes, a szakma elismerésén van a hangsúly – mindig a kiállító művészek szavazatai alapján dől el, kik részesülhetnek az elismerésben. A tárgyakat, amelyeket a díjazottak átvehetnek, az előző év legjobbjai készítik.

A kiállításon a szakma képviselői és a színházrajongók megismerhetik az elmúlt színházi évad legjelentősebb díszlet- és jelmezterveit, és azok megvalósulását, képzőművészeti és iparművészeti színvonalát. Emellett a kezdeményezés lehetőséget ad a bemutatkozásra a pályakezdő fiataloknak is. 

A LÁTVÁNYTÉR 2023 szakmai díjazottjai:

Díszlettervező kategóriában: Horváth Jenny
– Jelmeztervező kategóriában: Tihanyi Ildi
– Bábtervező kategóriában: Hoffer Károly

A szakmai díjakat Kocsis Rozi bábművész a Vaskakas Bábszínház igazgatója adta át. 

A COVID járványhelyzet miatt személyes átadására az elmúlt két évben sem kerülhetett sor, ezért a tavalyelőtti és a tavalyi díjazottak is idén vehették át  az elismeréseket.

A LÁTVÁNYTÉR 2022 szakmai díjazottjai:

  • Díszlettervező kategóriában: Fekete Anna
  • Jelmeztervező kategóriában: Giliga Ilka
  • Bábtervező kategóriában: Hoffer Károly

A LÁTVÁNYTÉR 2021 szakmai díjazotjai:

  • Díszlettervező kategóriában: Zeke Edit
  • Jelmeztervező kategóriában: Füzér Anni

A LÁTVÁNYTÉR 2021 szakmai díjait Bagossy Levente díszlettervező és Balla Ildikó jelmeztervező, a 2018 év díjazottjai készítették.

További cikkek
TWO_Olga Chelpanova, Adrián Szelle (5)
Június közepén a tánc hívei elutazhatnak Győrbe, a Magyar Táncfesztiválra, de kirándulhatnak Kápolnásnyékre is, a Frenák Társulat által szervezett Café de la Dance Fesztiválra. Azért a Budapesten maradóknak is tudunk mit ajánlani, egyenesen Algériából. Turbuly Lilla írása.
Békéscsabai Napsugár Bábszínház. Fotó_ Horcsák András
Átadták a Békéscsabai Napsugár Bábszínház új épületét: a megújult Ursziny-Beliczey-kúriát és a mellette lévő modern épületet a 10. Színházi Olimpia keretében meghívott előadásokkal avatták fel.
Forrás: Vojtina Bábszínház Facebook-oldala
A 10. Színházi Olimpia keretében megrendezett Bábszínházi Világtalálkozó kiemelkedő eseménye, a „Szervusztok, Pajtikák!” fesztivál nyitányaként tartottak gyereknapot Debrecenben.