Átadták a LÁTVÁNYTÉR 2023 szakmai díjait

A LÁTVÁNYTÉR 2023 kiállítás ünnepélyes finisszázsának keretében átadták Az Év Díszlettervezője, Az Év Jelmeztervezője, valamint Az Év Bábtervezője 2023 szakmai díjakat a tárlatnak otthont adó FUGA – Budapesti Építészeti Központban.

A 12. alkalommal megrendezett eseményre a nevezés nyitott, maga a díj jelképes, a szakma elismerésén van a hangsúly – mindig a kiállító művészek szavazatai alapján dől el, kik részesülhetnek az elismerésben. A tárgyakat, amelyeket a díjazottak átvehetnek, az előző év legjobbjai készítik.

A kiállításon a szakma képviselői és a színházrajongók megismerhetik az elmúlt színházi évad legjelentősebb díszlet- és jelmezterveit, és azok megvalósulását, képzőművészeti és iparművészeti színvonalát. Emellett a kezdeményezés lehetőséget ad a bemutatkozásra a pályakezdő fiataloknak is. 

A LÁTVÁNYTÉR 2023 szakmai díjazottjai:

Díszlettervező kategóriában: Horváth Jenny
– Jelmeztervező kategóriában: Tihanyi Ildi
– Bábtervező kategóriában: Hoffer Károly

A szakmai díjakat Kocsis Rozi bábművész a Vaskakas Bábszínház igazgatója adta át. 

A COVID járványhelyzet miatt személyes átadására az elmúlt két évben sem kerülhetett sor, ezért a tavalyelőtti és a tavalyi díjazottak is idén vehették át  az elismeréseket.

A LÁTVÁNYTÉR 2022 szakmai díjazottjai:

  • Díszlettervező kategóriában: Fekete Anna
  • Jelmeztervező kategóriában: Giliga Ilka
  • Bábtervező kategóriában: Hoffer Károly

A LÁTVÁNYTÉR 2021 szakmai díjazotjai:

  • Díszlettervező kategóriában: Zeke Edit
  • Jelmeztervező kategóriában: Füzér Anni

A LÁTVÁNYTÉR 2021 szakmai díjait Bagossy Levente díszlettervező és Balla Ildikó jelmeztervező, a 2018 év díjazottjai készítették.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!