Fotó: jokaiszinhaz.hu

Debrecenben is bemutatkozik a békéscsabai Drakula-fantázia

Június 5-én a Csokonai Fórumban láthatják a 10. Színházi Olimpia keretében a Békéscsabai Jókai Színház előadását.

A vérszívó gróf történetét Seregi Zoltán direktor rendezte, és részben szerzőként is jegyzi, az előadás főbb szerepeiben Kocsis Dénes, Csonka Dóra, Bartus Gyula és Tege Antal látható. A mű zenéjét Szűts István, a Kormorán együttes tagja szerezte.

Drakula története hosszú évtizedek óta foglalkoztatja az embereket. Nem véletlen, hogy rengeteg feldolgozás született e témában filmen, színpadon egyaránt. Zalán Tibor és Seregi Zoltán egy 2000-es évekbeli rockopera pályázatra – az azóta elhunyt kiváló költő, Bella István verseivel – készült történetét részben újraírva, dramaturgiai kiegészítésekkel fogalmazza színpadra a vérszívó gróf történetét.

A horror rockopera a műfaj jellegzetes kritériumai mellett a magyar-román együttélés konfliktusaira hegyezi ki a történetet mintegy megelőlegezve a magyarság későbbi történelmi traumáját, rámutatva olyan korábbi vallási, ideológiai küzdelmekre és politikai eseményekre amelyek „megágyaztak” a történelmi Magyarország szétdarabolását.

 

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!