Écsi Gyöngyi

Écsi Gyöngyi meseszínháza érkezik Szegedre

Yael Rasooly nagysikerű előadása után május 13-án Écsi Gyöngyi Árgyélus Bábos Meseszínháza érkezik Szegedre a 10. Színházi Olimpia Határtalanul programsorozatának keretében. 

Écsi Gyöngyi bábszínész, népdalénekes, református lelkész Vágsellyén született, tanulmányait Pozsonyban és Komáromban végezte el. Több zenekarban is énekelt. Tagja volt többek között a Kaláris és a Ghymes zenekarnak. Alapító tagja a Rozsnyói Meseszínháznak és az Árgyélus Színháznak.

Sokoldalú művészi képességeit bábművészként is kamatoztatja. Kétszemélyes meseszínházában a zenének, a szónak, a mozgásnak és az alkalmazott eszközöknek egyforma szerepük van.

 „Megszületni isteni ajándék, hát még akkor, ha az emberfia egy szőlőszemből születik. Kálmán és Boriska mindketten szőlőszemből születnek, az egyik királyi palotában, a másik egy szegény viskóban látja meg a napvilágot. Testvéries és szerelmetes kapcsolatukra ezer veszély leselkedik. Felismerni és megharcolni a rendkívüli élet küldetését és egyediségét nem könnyű feladat.” – olvasható az előadás ajánlójában.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!