Gulyás Gábor: „Alessandro Serra előadása minden tekintetben hiteles”

A MITEM közönsége a 10. Színházi Olimpia keretében láthatta a Nemzeti Színházban Alessandro Serra Shakespeare-előadását április végén, melynek kapcsán a Magyar Nemzet Gulyás Gábort kérdezte.

„Olyan színpadi látványelemeket használ Alessandro Serra, ami magyar előadásban ritkán látható. Komplett előadást tervez: díszletet, zenei betéteket, jelmezt, fényt és dramaturgiát. Számomra minden hiteles volt az előadásában” – mondta Gulyás Gábor esztéta, filozófus a 10. Színházi Olimpia Vihar című előadása kapcsán.

„Nem ritka, hogy egy rendező megtervezi a díszletét a darabnak, de hogy a zenei betéteket, a jelmezeket, sőt még a dramaturgiát is maga jegyzi, az szokatlan dolog” – fogalmazott Gulyás Gábor esztéta, filozófus, aki már több mint tíz előadást látott eddig a 10. Színházi Olimpián.

„Serra előadásában minden hiteles volt, de a néző nem tévesztheti szem elől azt sem, hogy mindaz, ami a szigeten zajlik, valójában egy varázslatos játék, színház. Prospero itt nem rendező, hanem igazából színész. Élvezetes és látványos, kivételesen jó színházat láthattunk” – jegyezte meg.

(Via Magyar Nemzet)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!