Gulyás Gábor: „Alessandro Serra előadása minden tekintetben hiteles”

A MITEM közönsége a 10. Színházi Olimpia keretében láthatta a Nemzeti Színházban Alessandro Serra Shakespeare-előadását április végén, melynek kapcsán a Magyar Nemzet Gulyás Gábort kérdezte.

„Olyan színpadi látványelemeket használ Alessandro Serra, ami magyar előadásban ritkán látható. Komplett előadást tervez: díszletet, zenei betéteket, jelmezt, fényt és dramaturgiát. Számomra minden hiteles volt az előadásában” – mondta Gulyás Gábor esztéta, filozófus a 10. Színházi Olimpia Vihar című előadása kapcsán.

„Nem ritka, hogy egy rendező megtervezi a díszletét a darabnak, de hogy a zenei betéteket, a jelmezeket, sőt még a dramaturgiát is maga jegyzi, az szokatlan dolog” – fogalmazott Gulyás Gábor esztéta, filozófus, aki már több mint tíz előadást látott eddig a 10. Színházi Olimpián.

„Serra előadásában minden hiteles volt, de a néző nem tévesztheti szem elől azt sem, hogy mindaz, ami a szigeten zajlik, valójában egy varázslatos játék, színház. Prospero itt nem rendező, hanem igazából színész. Élvezetes és látványos, kivételesen jó színházat láthattunk” – jegyezte meg.

(Via Magyar Nemzet)

További cikkek
Company La Tal: Carrillo
Mutatjuk, hogy telt a Színházi Olimpia keretében megrendezett Szervusztok Pajtikák! eseménysorozat első hétvégéje Debrecenben! 
Szűcs Réka - forrás: Harlekin Bábszínház
Az egri Harlekin Bábszínház igazgatójával, Szűcs Rékával Klész Bea készített interjút: a beszélgetés – amelyben a 10. Színházi Olimpia keretében megrendezett programokról is szó lesz – június 1-jén 18 órától hallható.
thalia
A 2023/24-es kínálatban megtalálhatók klasszikus és fekete komédiák, tipikus angol bohózat és egy vígjáték egy bulvárbotrányról. A teátrum két előadást is befogad a 10. Színházi Olimpián.