Gulyás Gábor: „Alessandro Serra előadása minden tekintetben hiteles”

A MITEM közönsége a 10. Színházi Olimpia keretében láthatta a Nemzeti Színházban Alessandro Serra Shakespeare-előadását április végén, melynek kapcsán a Magyar Nemzet Gulyás Gábort kérdezte.

„Olyan színpadi látványelemeket használ Alessandro Serra, ami magyar előadásban ritkán látható. Komplett előadást tervez: díszletet, zenei betéteket, jelmezt, fényt és dramaturgiát. Számomra minden hiteles volt az előadásában” – mondta Gulyás Gábor esztéta, filozófus a 10. Színházi Olimpia Vihar című előadása kapcsán.

„Nem ritka, hogy egy rendező megtervezi a díszletét a darabnak, de hogy a zenei betéteket, a jelmezeket, sőt még a dramaturgiát is maga jegyzi, az szokatlan dolog” – fogalmazott Gulyás Gábor esztéta, filozófus, aki már több mint tíz előadást látott eddig a 10. Színházi Olimpián.

„Serra előadásában minden hiteles volt, de a néző nem tévesztheti szem elől azt sem, hogy mindaz, ami a szigeten zajlik, valójában egy varázslatos játék, színház. Prospero itt nem rendező, hanem igazából színész. Élvezetes és látványos, kivételesen jó színházat láthattunk” – jegyezte meg.

(Via Magyar Nemzet)

További cikkek
A Színházi Olimpia hivatalos megnyitója - fotó: 4K Media Studio
A színházi világ kiválóságainak adtak otthont Magyarország színpadai a 10. Színházi Olimpia idején 2023 áprilisától. A műfajilag sokszínű programsorozat előadásai 200 000 nézőt vonzottak be, és elhelyezték az országot a világ színházi térképén.
Vidnyanszky
A Magyar Teátrumi Társaság tisztújító közgyűlést tartott az Eiffel Műhelyházban november 27-én, ahol a résztvevők újraválasztották az eddigi elnököt.
Jan_Fabre_Az_Olumposz_tetejen_900x599
A 11. Madách Imre Nemzetközi Színházi Találkozót 2024. április 5 – 27.  között rendezi meg a Nemzeti Színház.