Helen Crevel - fotó: Matt Cawrey
Helen Crevel - fotó: Matt Cawrey

Hanginstallációk az anyaságról – Budapestre jön Helen Crevel

A 10. Színházi Olimpia részeként megvalósuló CSET Feszt meghívására látogat hazánkba a Helen Crevel által megálmodott különleges hanginstalláció, a Palánta (Seedling). A május 11-13. között több ízben látogatható ingyenes, angol és magyar nyelven is elérhető programnak a Mammut II. bevásárlóközpont földszintje ad otthont.

Helen Crevel színházi alkotó a rangos birminghami Királyi Konzervatóriumban tanult színészetet. Színházi, független filmes és televíziós területen egyaránt otthonosan mozog. Sokat foglalkoztatott alkotó, akinek tapasztalata éppoly sokrétű, mint a háttere: Franciaországban született angol-francia apától és kínai-maláj anyától és az Egyesült Királyságban nőtt fel.

A színházi olimpiára a Palánta (Seedling) című alkotásával érkezik május 11-én 15 órától, 12-én 15 órától, valamint 13-án 10 és 16 órától. 

A Carbon Theatre hanginstallációjának középpontjában az anyává válás lehetősége, a környezeti felelősség és a fogyasztói társadalom áll. Egy személyes tárgyakkal és interaktív elemekkel berendezett hibrid térben egy fiatal nő gondolatait hallgatva gondolkodhatunk el azon, hogy milyen változásokat szeretnének látni a világban.

Az alkotók célja dialógust kezdeményezni az anyaságról és a környezet állapotáról, összekapcsolva ezeket a témákat a földrajzi és kulturális, valamint az egyén családi örökségével. A munkafolyamat részeként az alkotók többek között interjúkat készítettek anya-lánya párosokkal arról, hogy privát beszélgetéseikben hogyan jelenik meg a gyermekvállalás és a tudatos gyermektelenség témája.

A program ingyenes. Regisztráció nem szükséges, de van lehetőség időpontot foglalni a [email protected] e-mail-címen.

További cikkek
Company La Tal: Carrillo
Mutatjuk, hogy telt a Színházi Olimpia keretében megrendezett Szervusztok Pajtikák! eseménysorozat első hétvégéje Debrecenben! 
Szűcs Réka - forrás: Harlekin Bábszínház
Az egri Harlekin Bábszínház igazgatójával, Szűcs Rékával Klész Bea készített interjút: a beszélgetés – amelyben a 10. Színházi Olimpia keretében megrendezett programokról is szó lesz – június 1-jén 18 órától hallható.
thalia
A 2023/24-es kínálatban megtalálhatók klasszikus és fekete komédiák, tipikus angol bohózat és egy vígjáték egy bulvárbotrányról. A teátrum két előadást is befogad a 10. Színházi Olimpián.