Csíksomlyói passió - fotó: Eöri Szabó Zsolt

Ilyen volt a Csíksomlyói passió – Galéria

Május 26-án több ezren nézhették meg a Budapesten a Szent István-bazilika előtti téren a Nemzeti Színház Csíksomlyói passió című ingyenes előadását a 10. Színházi Olimpia keretében.

A produkciót eredetileg a Nemzeti Színház színpadán mutatták be még 2017-ben, majd több alkalommal szabadtéren is láthatták a nézők: először a csíksomlyói nyeregtetőn, majd Esztergomban és Debrecenben.

Vidnyánszky Attila, a darab rendezője így fogalmazott az előadás kapcsán: „A Bazilika előtti tér alázatra kötelez. Mindig érezzük a szabadtéri előadásoknál, amikor a tömeg velünk lélegzik.”

Csíksomlyói passió – fotó: Eöri Szabó Zsolt
Csíksomlyói passió – fotó: Eöri Szabó Zsolt
Csíksomlyói passió – fotó: Eöri Szabó Zsolt
Csíksomlyói passió – fotó: Eöri Szabó Zsolt
További cikkek
net_Olimpia_megnyito_eorifoto-8651
A 10. Színházi Olimpia egyik legemlékezetesebb pillanata az április 15-i megnyitó, és benne az Átmentem produkció volt. Interjú Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójával.
Frank Raddatz - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Antropocén színházműhely címmel rendeztek szakmai konferenciát június 9-én a Nemzeti Színházban, a 10. Színházi Olimpia keretében. A program két szervezőjét, Domokos Johannát és Frank Raddatzot kérdeztük.
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia mérlegének megvonására és a további tervek felvázolására kértük Vidnyánszky Attilát: az olimpia művészeti vezetője, a Nemzeti Színház vezérigazgatója magyaros vendégszeretetről, a világszínház javáról és az ünnep beteljesedéséről is beszélt.