Csíksomlyói passió - fotó: Eöri Szabó Zsolt

Ilyen volt a Csíksomlyói passió – Galéria

Május 26-án több ezren nézhették meg a Budapesten a Szent István-bazilika előtti téren a Nemzeti Színház Csíksomlyói passió című ingyenes előadását a 10. Színházi Olimpia keretében.

A produkciót eredetileg a Nemzeti Színház színpadán mutatták be még 2017-ben, majd több alkalommal szabadtéren is láthatták a nézők: először a csíksomlyói nyeregtetőn, majd Esztergomban és Debrecenben.

Vidnyánszky Attila, a darab rendezője így fogalmazott az előadás kapcsán: „A Bazilika előtti tér alázatra kötelez. Mindig érezzük a szabadtéri előadásoknál, amikor a tömeg velünk lélegzik.”

Csíksomlyói passió – fotó: Eöri Szabó Zsolt
Csíksomlyói passió – fotó: Eöri Szabó Zsolt
Csíksomlyói passió – fotó: Eöri Szabó Zsolt
Csíksomlyói passió – fotó: Eöri Szabó Zsolt
További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!