Fotó: gardonyiszinhaz.hu

Kérem a következőt! – Dr. Bubó története elevenedik meg az egri színházban

Április 20-ától a Kérem a következőt! című magyar televíziós rajzfilmsorozat történetei láthatók a Gárdonyi Géza Színház nagyszínpadán.

A Kérem a következőt! című rajzfilmet 1973-ban kezdte el vetíteni a Magyar Televízió, három évadot ért meg 39 epizóddal Ternovszky Béla rendezésében. A sorozat felnőtteknek is szól, a karakterek színes karikatúrája annyira összetett, hogy minden korosztály számára tartogat nem csak átgondolandó, de rendkívül szórakoztató pillanatokat is.

A darabot színpadra írta Szőke Andrea, a Gárdonyi Géza Színház és a Babszem Jankó Gyermekszínház koprodukciójában készült előadás rendezője Fehér István.
Szereplők: Baráth Zoltán, Nagy Adrienn, Baranyi Péter, Szél Anikó, Balogh András, Klepács Andrea, Rácz János, Babócsai Réka, Szőke Olivér, Ivády Erika, Pethő Orsolya, Fodor Zsolt. Az előadás az UMPA ügynökség engedélyével került bemutatásra.

(Via gardonyiszinhaz.hu)

További cikkek
33520w
Fazekas Mihály klasszikus magyar meséjét Váradi Szabolcs dolgozta át és Némedi Árpád rendezte. A zenés mesejátékot május 17-én mutatták be Weöres Sándor Színházban és a Lázár Ervin program keretében Vas megyei általános iskolásoknak játsszák.
ket korea figura
Joël Pommerat: A két Korea újraegyesítése című kortárs francia darabját mutatta be a Figura Stúdió Színház. A gyergyószentmiklósi társulat a Boldogtalanok című előadást hozza el a 10. Színházi Olimpiára.
szj
A június 22. és 24. között rendezett fesztiválon határon túli színházak produkciói, a Színház- és Filmművészeti Egyetem másodéveseinek előadása, könyvbemutató és kiállítás is várja az érdeklődőket. Az ünneplő művészt a Nemzeti Színház kérdezte.