Kóti Árpád - Fotó: port.hu

Kóti Árpád emlékére rendeztek szavalóversenyt Debrecenben

A Hatodik Nyílt Országos Szavalóversenyt rendezték meg a Nemzet Színészének emlékére. Debrecen városa a 10. Színházi Olimpia egyik kiemelt helyszíne.

A Debreceni Színjátszó Stúdió Független Színház szavalóversenyt hirdetett Kóti Árpád Kossuth- és Jászai-díjas, Érdemes és Kiváló művész, a Nemzet Színészének emlékére halálának 8. évfordulója alkalmából ifjúsági, felnőtt és szenior kategóriában. A megmérettetés helyszíne a Csokonai Fórum volt.

Jelentkezni magyar költő egy szabadon választott versével lehetett. A résztvevők koszorút helyeztek el a művész szobránál.

(Via csokonaiszinhaz.hu)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!