Kóti Árpád - Fotó: port.hu

Kóti Árpád emlékére rendeztek szavalóversenyt Debrecenben

A Hatodik Nyílt Országos Szavalóversenyt rendezték meg a Nemzet Színészének emlékére. Debrecen városa a 10. Színházi Olimpia egyik kiemelt helyszíne.

A Debreceni Színjátszó Stúdió Független Színház szavalóversenyt hirdetett Kóti Árpád Kossuth- és Jászai-díjas, Érdemes és Kiváló művész, a Nemzet Színészének emlékére halálának 8. évfordulója alkalmából ifjúsági, felnőtt és szenior kategóriában. A megmérettetés helyszíne a Csokonai Fórum volt.

Jelentkezni magyar költő egy szabadon választott versével lehetett. A résztvevők koszorút helyeztek el a művész szobránál.

(Via csokonaiszinhaz.hu)

További cikkek
net_Olimpia_megnyito_eorifoto-8651
A 10. Színházi Olimpia egyik legemlékezetesebb pillanata az április 15-i megnyitó, és benne az Átmentem produkció volt. Interjú Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójával.
Frank Raddatz - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Antropocén színházműhely címmel rendeztek szakmai konferenciát június 9-én a Nemzeti Színházban, a 10. Színházi Olimpia keretében. A program két szervezőjét, Domokos Johannát és Frank Raddatzot kérdeztük.
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia mérlegének megvonására és a további tervek felvázolására kértük Vidnyánszky Attilát: az olimpia művészeti vezetője, a Nemzeti Színház vezérigazgatója magyaros vendégszeretetről, a világszínház javáról és az ünnep beteljesedéséről is beszélt.