Kóti Árpád - Fotó: port.hu

Kóti Árpád emlékére rendeztek szavalóversenyt Debrecenben

A Hatodik Nyílt Országos Szavalóversenyt rendezték meg a Nemzet Színészének emlékére. Debrecen városa a 10. Színházi Olimpia egyik kiemelt helyszíne.

A Debreceni Színjátszó Stúdió Független Színház szavalóversenyt hirdetett Kóti Árpád Kossuth- és Jászai-díjas, Érdemes és Kiváló művész, a Nemzet Színészének emlékére halálának 8. évfordulója alkalmából ifjúsági, felnőtt és szenior kategóriában. A megmérettetés helyszíne a Csokonai Fórum volt.

Jelentkezni magyar költő egy szabadon választott versével lehetett. A résztvevők koszorút helyeztek el a művész szobránál.

(Via csokonaiszinhaz.hu)

További cikkek
Company La Tal: Carrillo
Mutatjuk, hogy telt a Színházi Olimpia keretében megrendezett Szervusztok Pajtikák! eseménysorozat első hétvégéje Debrecenben! 
Szűcs Réka - forrás: Harlekin Bábszínház
Az egri Harlekin Bábszínház igazgatójával, Szűcs Rékával Klész Bea készített interjút: a beszélgetés – amelyben a 10. Színházi Olimpia keretében megrendezett programokról is szó lesz – június 1-jén 18 órától hallható.
thalia
A 2023/24-es kínálatban megtalálhatók klasszikus és fekete komédiák, tipikus angol bohózat és egy vígjáték egy bulvárbotrányról. A teátrum két előadást is befogad a 10. Színházi Olimpián.