Különleges programokkal készül pünkösdre a Napsugár Bábszínház

Különleges bábos produkciók lepik el Békéscsabát pünkösdtől a Múzeumok éjszakájáig. Kesztyűsbábosok, marionettjátékosok, cirkuszi varieté, vásári bábjátékosok és bábos játszóteresek is érkeznek a 10. Színházi Olimpia keretében a Napsugár Bábszínházba.

“A láncfesztivál a Dél-keleti Triolában, melynek tagjai a Békéscsabai Napsugár Bábszínház, a kecskeméti Ciróka Bábszínház és a szegedi Kövér Béla Bábszínház, igazi bábos csemegéket tartogat. A Napsugár a pünkösdi hétvégén nyitja ki új épületének kapuit, a program az Art Prom Halak című menetszínházával indul szombat reggel 10 órakor a Korzó térről, hogy a Napsugarasok az új bábszínházhoz érve a közönséggel együtt vegyék birtokba a csodák új helyszínét” – mondta el Varga Anna marketingmenedzser, hozzátéve, szombat reggeltől három napon át a világ minden tájáról érkeznek a bábosok. 

Varga Anna hangsúlyozta, május 27-29. között a Csabai Pünkösdi Forgataghoz és a Városi Gyereknaphoz is kapcsolódnak a programok; a Napsugár bábszínház előadásiból is láthat néhányat ekkor a közönség. A Legkisebbeknek a Jujj, jön a Rongymacska című előadást, míg a nagyobbaknak Borbolya és Kikinda boszorkányos történeteit játsszák majd, sőt egy mechanikus játszótér, Kádár Ferkó és a Napsugaras játszóház is feltűnik majd a bábszínház kertjében. 

“Hétfőn este 6 órától a Tűzmadarak látványos cirkuszi varietéja zárja a programot. Ezen a hétvégén kulisszajárásokat is indítunk, ahol az Ursziny – Beliczey kúriáról és a Napugár Bábszínházról tudhatnak meg titkokat a résztvevők. Fontos, hogy a beltéri programokra előzetesen regisztrálni kell, amihez a Napsugár felületein minden információ megtalálható” – sorolta. 

A bábszínházban elárulták, a nyár is bővelkedik programokban. Június 3-án, Egy Napsugaras szombatra vár mindenkit a társulat. A Stelzen Art gólyalábas virágaihoz hasonló produkció még nem járt a megyeszékhelyen. Délelőtt őket és Matija Solce Pulcinella előadását, délután mesekoncertet és árnyjátékot is nézhetnek az érdeklődők. Június 18-án 19 órától a főtérre várnak mindenkit, Monsieur Bocamoll, Marcello, a feltaláló és Ursus, a bátor akrobata pilóta a Zeppelinjükkel a 20. század eleji légi közlekedés úttörőinek mesés korába repítik az érdeklődőket. 

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!