Nagyapám, Frank Sinatra olvasópróba - Fotó: Mészáros Zsolt, wssz.hu

Nagyapám, Frank Sinatra – Készül Szabó Tibor önálló estje Szombathelyen

Elindult a Nagyapám, Frank Sinatra próbafolyamata, a bemutatót 2023. június 10-án tartják a Márkus Emília teremben. Veres András írta és rendezi az előadást, amely Szabó Tibor önálló estje, sok zenével. A Weöres Sándor Színház több előadást is befogad a 10. Színházi Olimpián.

Amerika – innen nézve – több mint egy földrész, vagy egy ország. Mindenkinek megvan a maga Amerikája, felhőkarcolókkal, száguldó autókkal, világslágerekkel. A nagy vízen túl a kisember is sokra viheti, ha talpraesett és nem ijed meg a saját árnyékától. Legalábbis mi itt, Kelet-Európában így gondoljuk. De mi lett azokkal, akiknek nem sikerült? Akik visszajöttek? Ők mit hoztak haza magukkal Amerikából?

Egy legendás nagyapa, és még legendásabb, amerikai barátja állnak a monodráma középpontjában. Ez a barát nem más, mint Frank Sinatra. Egy életút bukdácsol, száguld, ballag végig a múlt századon. Világégések, nemzeti tragédiák és családi örömök, bánatok bomlanak ki a nagyapa – hol hihető, hol hihetetlen – történeteiből. Közelmúltunk történelme sok szempontból még érzékeny téma lehet, de a világ nagy dolgaival foglalkozni csak empátiával, megértéssel és némi humorral érdemes.

Nagyapám, Frank Sinatra
Önálló est, sok zenével

Írta és rendezi: Veres András. Játssza: Szabó Tibor
Közreműködnek: Völgyi Attila gitár, Horváth Dániel Dudu hegedű, Koller László nagybőgő

Bemutató: 2023.06.10. 19.00, Márkus Emília terem

A Weöres Sándor Színház több előadást is befogad a 10. Színházi Olimpián.

(Via wssz.hu)

További cikkek
33520w
Fazekas Mihály klasszikus magyar meséjét Váradi Szabolcs dolgozta át és Némedi Árpád rendezte. A zenés mesejátékot május 17-én mutatták be Weöres Sándor Színházban és a Lázár Ervin program keretében Vas megyei általános iskolásoknak játsszák.
ket korea figura
Joël Pommerat: A két Korea újraegyesítése című kortárs francia darabját mutatta be a Figura Stúdió Színház. A gyergyószentmiklósi társulat a Boldogtalanok című előadást hozza el a 10. Színházi Olimpiára.
szj
A június 22. és 24. között rendezett fesztiválon határon túli színházak produkciói, a Színház- és Filmművészeti Egyetem másodéveseinek előadása, könyvbemutató és kiállítás is várja az érdeklődőket. Az ünneplő művészt a Nemzeti Színház kérdezte.