Rátonyi Róbert - Fotó: Keleti Éva/MTI

Négy napon át vár a Rátonyi Róbert Operettfesztivál Veszprémben

Június közepén rendezik meg a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program részeként a VI. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivált, amely négy napon át operettelőadások mellett gyermekprogramokkal és művészekkel szervezett beszélgetésekkel várja a közönséget. Veszprém városa több programnak is helyet ad a 10. Színházi Olimpián.

A fesztivál szerdai, veszprémi programismertető sajtótájékoztatóján Keller János művészeti vezető elmondta, hogy június 15-én nyitóceremóniával indul a fesztivál a veszprémi várból. Az esti fesztiválnyitó gálán Horváth Elemér Emi és zenekara működik közre.

Június 16-án a Színházkertben népmesemondó jurtát állítanak fel, délután Kelekótya haramiák címmel a Ziránó Színház bábjátéka látható majd. Az örökifjú díva címmel Galambos Erzsi színművésszel rendeznek beszélgetést, este pedig a Csárdáskirálynő című nagyoperettet mutatják be a Veszprémi Petőfi Színházban. Ezt követően tűzzsonglőrök szórakoztatják a közönséget.

Június 17-én a város két ligete is új nevet kap: Eisemann Mihályét és Zerkovitz Béláét az egykori nagy zeneszerzők tiszteletére. A helyszíneken Horváth Elemér Emi és Horváth Péter ad műsort. Ugyanezen a napon a Lehár című előadáson Lehár Ferenc zeneszerző életét ismerhetik meg az érdeklődők Derzsi György színművész tolmácsolásában. A Te rongyos élet című operettet a Kolozsvári Operettissimo együttes viszi színre, este pedig a Csókos asszonyt láthatja a közönség, majd a nap zárásaként a Derzsi zenekar ad koncertet.

A fesztivál zárónapján, június 18-án zenés előadás részesei lehetnek a városban kisvonattal utazó nézők, de hallhatnak beszélgetést Esztergályos Cecília és Drahota Andrea színművészekkel is. Koncertet ad a készenléti rendőrség zenekara, lesz nemzetközi operettgála a Sturcz Szmollbend zenekar közreműködésével, és végül operettkarnevállal zárul a fesztivál.

Veszprém városa több programnak is helyet ad a 10. Színházi Olimpián.

(Via MTI)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!