Fotó: jozsefattilaszinhaz.hu

Öt bemutatót tervez a jövő évadban a József Attila Színház

Elsőként a Vértestvérek című musicalt tűzik műsorra, majd az Equus, a Vízkereszt, vagy bánom is én, a Naftalin és a Sírpiknik című darabot is láthatja a közönség. A teátrum két előadást is befogadott a 10. Színházi Olimpián.

Az idén a székesfehérvári Vörösmarty Színházzal kötöttek együttműködést 5-5 előadásra. Három darabot – a Kartonpapa, a Nem félünk a farkastól és az I love you című produkciót – mutatja be a teátrum Budapesten, míg a József Attila Színház a Furcsa párt adja elő Székesfehérváron.

A jövő évad első premierje szeptember 30-án Willy Russell Vértestvérek című musicalje lesz Lengyel Ferenc rendezésében. A darab főbb szerepeiben Pikali Gerda, Chajnóczki Balázs, Lukács Dániel, Fekete Gábor és Horváth Csenge látható. A próbák már elkezdődtek, június 8-ra előbemutatót terveznek.

Augusztus 21-én lesz az évadnyitó, ekkor kezdődnek el Peter Shaffer Equus című drámájának próbái, amely második premierként október 6-tól látható Hargitai Iván rendezésében, Fila Balázzsal és Fekete Gáborral a főbb szerepekben.

A harmadik premier a Vízkereszt, vagy bánom is én című Shakespeare-vígjáték, amelyet Nádasdy Ádám fordításában, Kiss Csaba rendezésében tűznek műsorra december 9-én. A darab főbb szerepeit Kónya Merlin Renáta, Lábodi Ádám, Pikali Gerda, Fila Balázs, Horváth Sebestyén Sándor, Zöld Csaba, Szabó Gabi, Chajnóczki Balázs és Fekete Gábor alakítják.

2024. február 17-én tűzik műsorra Heltai Jenő Naftalin című bohózatát, amelyet szintén Hargitai Iván rendez. Ivan Menchell Sírpiknik című komédiájának premierjét pedig március 9-én tartják, a darabot Guelmino Sándor állítja színpadra.

(Via MTI)

További cikkek
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia művészeti vezetőjét a liget.ro arról kérdezte, hogyan sikerült Magyarországra hozni az olimpia szervezési jogát, mitől tud vonzó lenni a színház a mesterséges intelligencia korában, és milyen missziót tart fontosnak a külhoni területeken a Nemzeti Színház.
evadhiredeto vorosmarty
Vígjátékokkal, útkereséssel, barátságtörténettel és musicallel is várja a következő évadban a Vörösmarty Színház a nézőket. Székesfehérváron nemrég vette kezdetét a 10. Színházi Olimpia.
Olivier Py - forrás: YouTube
Olivier Py francia rendező Európa egyik legrangosabb színházi szemléje, az Avignon-i Fesztivál egykori igazgatójaként érkezik Budapestre a 10. Színházi Olimpia keretében, hogy saját Hamlet-értelmezését vigye a Városmajori Szabadtéri Színpad közönsége elé.