Fotó: jozsefattilaszinhaz.hu

Öt bemutatót tervez a jövő évadban a József Attila Színház

Elsőként a Vértestvérek című musicalt tűzik műsorra, majd az Equus, a Vízkereszt, vagy bánom is én, a Naftalin és a Sírpiknik című darabot is láthatja a közönség. A teátrum két előadást is befogadott a 10. Színházi Olimpián.

Az idén a székesfehérvári Vörösmarty Színházzal kötöttek együttműködést 5-5 előadásra. Három darabot – a Kartonpapa, a Nem félünk a farkastól és az I love you című produkciót – mutatja be a teátrum Budapesten, míg a József Attila Színház a Furcsa párt adja elő Székesfehérváron.

A jövő évad első premierje szeptember 30-án Willy Russell Vértestvérek című musicalje lesz Lengyel Ferenc rendezésében. A darab főbb szerepeiben Pikali Gerda, Chajnóczki Balázs, Lukács Dániel, Fekete Gábor és Horváth Csenge látható. A próbák már elkezdődtek, június 8-ra előbemutatót terveznek.

Augusztus 21-én lesz az évadnyitó, ekkor kezdődnek el Peter Shaffer Equus című drámájának próbái, amely második premierként október 6-tól látható Hargitai Iván rendezésében, Fila Balázzsal és Fekete Gáborral a főbb szerepekben.

A harmadik premier a Vízkereszt, vagy bánom is én című Shakespeare-vígjáték, amelyet Nádasdy Ádám fordításában, Kiss Csaba rendezésében tűznek műsorra december 9-én. A darab főbb szerepeit Kónya Merlin Renáta, Lábodi Ádám, Pikali Gerda, Fila Balázs, Horváth Sebestyén Sándor, Zöld Csaba, Szabó Gabi, Chajnóczki Balázs és Fekete Gábor alakítják.

2024. február 17-én tűzik műsorra Heltai Jenő Naftalin című bohózatát, amelyet szintén Hargitai Iván rendez. Ivan Menchell Sírpiknik című komédiájának premierjét pedig március 9-én tartják, a darabot Guelmino Sándor állítja színpadra.

(Via MTI)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!