Vidnyánszky Attila - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Vidnyánszky Attila - fotó: Eöri Szabó Zsolt

Öt új taggal bővült a Magyar Teátrumi Társaság

Május 22-én Budafokon tartotta tavaszi közgyűlését a Magyar Teátrumi Társaság, a legnagyobb hazai színházi érdekképviseleti szervezet, amelyen a szakmai kérdések megvitatása mellett új tagok felvételéről is döntöttek.

A Magyar Népmese Színház látta vendégül a Magyar Teátrumi Társaság tavaszi közgyűlését Budafokon, amelyen részt vett Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár és Szentmártoni János helyettes államtitkár is.

Miután Závogyán Magdolna tájékoztatást adott a kulturális kormányzat előadó-művészetet érintő aktuális tevékenységeiről és terveiről, a közgyűlés elfogadta öt új tag felvételi kérelmét, így a 2008-ban 12 taggal alakult érdekképviseleti szervezet tizenöt esztendő alatt már hétszeresénél is többre emelte taglétszámát.

Az MTT szakmai szervezeteket összefogó tagozatába a Híd Kulturális Alapítvány, a nemzeti intézmények tagozatába a Szegedi Nemzeti Színház, a határon túli színházak tagozatába az Aradi Kamaraszínház került be, míg a vidéki színházak tagozatába a Bóbita Bábszínház és a Kabóca Bábszínház nyert felvételt.

A közgyűlésen a Társaság tagsága elfogadta a 2022-es beszámoló dokumentumokat és megszavazta 2023-as költségvetését is, majd több szakmai kérdést is tárgyalt, mint például az előadó-művészeti törvény módosítására vonatkozó javaslatokat, az induló cirkuszművészeti felsőoktatás ügyét és a Madách-emlékévvel kapcsolatos javaslatokat is.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!