Raszputyin - forrás: Móricz Zsigmond Színház
Raszputyin - forrás: Móricz Zsigmond Színház

Sardar Tagirovsky rendezésében jön Szőts Géza Raszputyinja Debrecenbe

A Színházi Olimpia magyarországi partnerszínházaihoz hasonlóan Debrecenben is vendégszerepel egy határon túli produkció: május 13-án a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának Raszputyin című előadása érkezik a Csokonai Fórumba, amelyet Szőcs Géza drámájából Sardar Tagirovsky állított színpadra. 

Raszputyin szent és bűnös alakja megfoghatatlan, hiszen az ő hatalma nem a császárok, királyok és a cárok hatalmával ér fel, hanem a játékosok és a szélhámosok igéző tekintetével.

Ez előadást felvezető beszélgetés előzi meg a Csokonai Fórum előcsarnokában. Az eseményen, mely 16:30-kor veszi kezdetét Ráckevei Anna beszélget Sardar Tagirovskyval, a darab rendezőjével az előadásról. 

A közönség soraiban jelen lesz Dr. Bertha Csilla és Donald E. Morse, a Debreceni Egyetem oktatói, akik a darab angol nyelvű fordítását készítették.

A beszélgetésen való részvétel ingyenes.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!