Raszputyin - forrás: Móricz Zsigmond Színház
Raszputyin - forrás: Móricz Zsigmond Színház

Sardar Tagirovsky rendezésében jön Szőts Géza Raszputyinja Debrecenbe

A Színházi Olimpia magyarországi partnerszínházaihoz hasonlóan Debrecenben is vendégszerepel egy határon túli produkció: május 13-án a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának Raszputyin című előadása érkezik a Csokonai Fórumba, amelyet Szőcs Géza drámájából Sardar Tagirovsky állított színpadra. 

Raszputyin szent és bűnös alakja megfoghatatlan, hiszen az ő hatalma nem a császárok, királyok és a cárok hatalmával ér fel, hanem a játékosok és a szélhámosok igéző tekintetével.

Ez előadást felvezető beszélgetés előzi meg a Csokonai Fórum előcsarnokában. Az eseményen, mely 16:30-kor veszi kezdetét Ráckevei Anna beszélget Sardar Tagirovskyval, a darab rendezőjével az előadásról. 

A közönség soraiban jelen lesz Dr. Bertha Csilla és Donald E. Morse, a Debreceni Egyetem oktatói, akik a darab angol nyelvű fordítását készítették.

A beszélgetésen való részvétel ingyenes.

További cikkek
Company La Tal: Carrillo
Mutatjuk, hogy telt a Színházi Olimpia keretében megrendezett Szervusztok Pajtikák! eseménysorozat első hétvégéje Debrecenben! 
Szűcs Réka - forrás: Harlekin Bábszínház
Az egri Harlekin Bábszínház igazgatójával, Szűcs Rékával Klész Bea készített interjút: a beszélgetés – amelyben a 10. Színházi Olimpia keretében megrendezett programokról is szó lesz – június 1-jén 18 órától hallható.
thalia
A 2023/24-es kínálatban megtalálhatók klasszikus és fekete komédiák, tipikus angol bohózat és egy vígjáték egy bulvárbotrányról. A teátrum két előadást is befogad a 10. Színházi Olimpián.