Szakrális előadásokkal vár az Öt Templom Fesztivál

A május 11-én induló Öt Templom Fesztivál a 10. Színházi Olimpia kiemelt vidéki eseményeként különleges hazai és külföldi színházi előadásokkal várja a közönséget Győrött.

Az idén 18. alkalommal megrendezésre kerülő Öt Templom Fesztivál Magyarország egyetlen, az európai fesztivál szövettség által EFFE Laureate díjjal elismert fesztiválja. Helyszínéül Győr – Újváros egyetlen utcájában, az európai történelmi egyházak egy egy temploma szolgál. A szervezők különleges helyszíneihez minden évben olyan összművészeti programkínálatot állítanak össze, amik a hely és az idő szellemében közvetítenek minőségi kulturális élményt a közönségnek.

A fesztivál programján kezdetektől szerepelnek szakrális színházi produkciók, amik templomterekben, kamaraszínházi helyszíneken kerülnek bemutatásra. 2023-ban, a 10. Színházi Olimpiához kapcsolódva, a fesztivál szervezői a háború, a háborúság témaköréből válogattak nemzetközi és hazai produkciókat. Magyarország mellett, Ázsiától Európáig, családi viszályoktól a nagy világégésekig, a személyes élményektől a nemzedéki traumákig, világnézetek és művészeti megoldások széles spektrumát mutatva meg.

A fesztivál részletes programja itt érhető el.

(Via papageno.hu)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!