A Ciróka Bábszínház Állatkerti útmutató című előadása

Szervusztok, Pajtikák! – Szegedről indul az országos programsorozat

A 10. Színházi Olimpia, azon belül is a Bábszínházi Világtalálkozó kiemelkedő eseménye a Szervusztok, Pajtikák! elnevezésű országos eseménysorozat. Ennek első állomása a Tengerhab Gyereknap, amelyet május 26–28. között rendeznek meg Szegeden, a Móra Ferenc Múzeum előtti téren.

A Kövér Béla Bábszínház három napon keresztül, reggeltől estig vár kicsiket és nagyokat a Tengerhab Gyereknap elnevezésű programsorozatára, melyre 7 országból több mint 20 fellépő érkezik. Többek között fellép az olaszországi Irene Vecchia, a portugál José Manuel Valbom Gil és a katalán Company La Tal.

Különleges érzékszínházi előadással érkezik Tom Gerder és csapata: a Panorama Kino egy improvizatív, interaktív, térspecifikus előadás, amelyet pénteken és szombaton két-két alkalommal tekinthet meg a közönség.

Hazai előadásokból sem lesz hiány: Gulyás László Egérparádéja, Takács Dani Vitéz Lászlója és a Kövér Béla Bábszínház Pintyőke Cirkusz, világszám! előadása is szerepel a programkínálatban.

A bábelőadások mellett koncertek is várják az érdeklődőket. Szombaton délután a Veronaki Zenekar táncoltatja meg a közönséget, vasárnap pedig a Hahó Együttes dalait énekelheti közösen a család apraja-nagyja. A háromnapos gyereknap állandó programjai között szerepel a Tekergőtér, a Port Ciggedin múzeumtotó és Kádár Ferkó fotószínháza is, de bábsimogató és bábkészítő műhely is várja a gyerekeket és szülőket.

A Tengerhab Gyereknap a Langaléta Garabonciások óriásbábos vonulásával veszi kezdetét május 26-án 10 órakor, és az ukrajnai Art Prom V.O.S.A. Halak című óriásbábos felvonulásával zárul.

A programok ingyenesen látogathatók, de a helyszínen lehetőség lesz támogatói jegy megvásárlására, ami A nagy Lötty című könyvet és egy, a 10. Színházi Olimpián júniusban megvalósuló előadás belépőjét foglalja magába. Emellett a helyszínen már most meg lehet váltani a Kövér Béla Bábszínház 2023/2024-es évadának családi bérleteit.

A Szervusztok, Pajtikák! programsorozat következő állomásaira június 3-án és 4-én, június 17-én és június 23–25. között kerül sor.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!