Company La Tal: Carrillo

,,Szervusztok, Pajtikák!” – Tengerhab Gyereknap Szegeden

Május 26. és 28. között Szegedre várják a gyermekeket a 10. Színházi Olimpia keretében: a Tengerhab Gyereknapot a Bábművészeti Világtalálkozó részeként rendezik meg.

A Móra Ferenc Múzeum előtti teret három napra bábok veszik birtokba: az országszerte megrendezésre kerülő ,,Szervusztok, Pajtikák!” eseménysorozat  első állomásaként itt rendezik meg a Tengerhab Gyereknapot, ahová érzékszínházzal, bábelőadásokkal és koncertekkel várják az érdeklődőket.

A Kövér Béla Bábszínház szervezésében megvalósuló eseményre hét országból érkeznek résztvevők: fellép többek között az olasz Irene Vecchia, a  portugál José Manuel Valbom Gil és a katalán Company La Tal is.

Egy különleges érzékszínházi előadással érkezik Tom Gerder és csapata: a Panorama Kino egy improvizatív, interaktív, térspecifikus előadás, amelyet pénteken és szombaton két-két alkalommal tekinthet meg a közönség.

Pintyőke cirkusz, világszám! / Fotó: Szabó Luca, szeged.hu

A külföldi fellépők mellett természetesen hazai előadásokból sem lesz hiány: Gulyás László Egérparádéja, Takács Dani Vitéz Lászlója és a Kövér Béla Bábszínház Pintyőke Cirkusz, világszám! című előadása is szerepel a sokszínű programkínálatban.

A programok ingyenesen látogathatók, de a helyszínen lehetőség lesz támogatói jegy megvásárlására, ami A nagy Lötty című könyvet és egy, a 10. Színházi Olimpia keretén belül júniusban megvalósuló előadás belépőjét foglalja magába.

További információk és a részletes program ide kattintva érhető el.

(Via Szeged.hu)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!