Company La Tal: Carrillo

,,Szervusztok, Pajtikák!” – Tengerhab Gyereknap Szegeden

Május 26. és 28. között Szegedre várják a gyermekeket a 10. Színházi Olimpia keretében: a Tengerhab Gyereknapot a Bábművészeti Világtalálkozó részeként rendezik meg.

A Móra Ferenc Múzeum előtti teret három napra bábok veszik birtokba: az országszerte megrendezésre kerülő ,,Szervusztok, Pajtikák!” eseménysorozat  első állomásaként itt rendezik meg a Tengerhab Gyereknapot, ahová érzékszínházzal, bábelőadásokkal és koncertekkel várják az érdeklődőket.

A Kövér Béla Bábszínház szervezésében megvalósuló eseményre hét országból érkeznek résztvevők: fellép többek között az olasz Irene Vecchia, a  portugál José Manuel Valbom Gil és a katalán Company La Tal is.

Egy különleges érzékszínházi előadással érkezik Tom Gerder és csapata: a Panorama Kino egy improvizatív, interaktív, térspecifikus előadás, amelyet pénteken és szombaton két-két alkalommal tekinthet meg a közönség.

Pintyőke cirkusz, világszám! / Fotó: Szabó Luca, szeged.hu

A külföldi fellépők mellett természetesen hazai előadásokból sem lesz hiány: Gulyás László Egérparádéja, Takács Dani Vitéz Lászlója és a Kövér Béla Bábszínház Pintyőke Cirkusz, világszám! című előadása is szerepel a sokszínű programkínálatban.

A programok ingyenesen látogathatók, de a helyszínen lehetőség lesz támogatói jegy megvásárlására, ami A nagy Lötty című könyvet és egy, a 10. Színházi Olimpia keretén belül júniusban megvalósuló előadás belépőjét foglalja magába.

További információk és a részletes program ide kattintva érhető el.

(Via Szeged.hu)

További cikkek
33520w
Fazekas Mihály klasszikus magyar meséjét Váradi Szabolcs dolgozta át és Némedi Árpád rendezte. A zenés mesejátékot május 17-én mutatták be Weöres Sándor Színházban és a Lázár Ervin program keretében Vas megyei általános iskolásoknak játsszák.
ket korea figura
Joël Pommerat: A két Korea újraegyesítése című kortárs francia darabját mutatta be a Figura Stúdió Színház. A gyergyószentmiklósi társulat a Boldogtalanok című előadást hozza el a 10. Színházi Olimpiára.
szj
A június 22. és 24. között rendezett fesztiválon határon túli színházak produkciói, a Színház- és Filmművészeti Egyetem másodéveseinek előadása, könyvbemutató és kiállítás is várja az érdeklődőket. Az ünneplő művészt a Nemzeti Színház kérdezte.