Fotó: Toroczkai Csaba – VEB2023 EKF

Új művészeti és kulturális központ nyílik a veszprémi várban

Új művészeti és kulturális központ nyílik a veszprémi várnegyedben június elején a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozattal együttműködésben. A Foton Audiovizuális Centrumban filmvetítések, koncertek, kiállítások, előadások, közönségtalálkozók várják majd az érdeklődőket, valamint egyik kiemelt helyszíne lesz a Magyar Mozgókép Fesztiválnak is.

A június 6-án nyíló Fotonban, a veszprémi Vár utca 17. szám alatt egy 63 fő befogadására alkalmas előadóterem működik majd, mely elsősorban filmvetítéseknek, könnyű- és komolyzenei koncerteknek, színházi kamaradaraboknak, közönségtalálkozóknak, konferenciáknak és workshopoknak adhat helyet.

Ezen kívül állatbarát kávézó várja majd a vendégeket, amely esténként bárként funkcionál és művészeti programok helyszíneként is működik majd, falain pedig képzőművészeti- és fotókiállítások kapnak helyet.

Az épület szomszédságában található Tűztorony udvar hatvan fő befogadóképességű szabadtéri színpadán vetítéseket, könnyű- és komolyzenei koncerteket, színházi kamaradarabokat, az előadásokat követő közönségtalálkozókat terveznek.

A pincében található két teremben és a földszinti rendezvény- és kiállítóteremben főként digitális tartalmú kiállításokat lehet majd látogatni, illetve itt kap helyet a Művészetek Háza digitális alkotóműhelye, a Fixír médialabor.

A június 7-én induló Magyar Mozgókép Fesztivál keretében az új helyszínen egyebek mellett Sándor Pál Régi idők focija című alkotását és Fehér György Szürkület című filmjét láthatják majd a nézők – áll a Magyar Mozgókép Fesztivál közleményében.

Veszprém városa több programnak is helyet ad a 10. Színházi Olimpián.

(Via MTI)

 

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!