Vidnyánszky Attila - fotó: 4K Media Studio

Vidnyánszky Attila: „Bízom benne, hogy Budapesten is eseménnyé válik a Csíksomlyói passió”

Május 26-án több ezren nézhetik meg Budapesten a Szent István-bazilika előtti téren a Nemzeti Színház Csíksomlyói passió című ingyenes előadását a 10. Színházi Olimpia keretében.

A produkciót eredetileg a Nemzeti Színház színpadán mutatták be még 2017-ben, majd több alkalommal szabadtéren is láthatták a nézők: először a csíksomlyói nyeregtetőn, majd Esztergomban és Debrecenben.

Vidnyánszky Attila az Origónak elmondta: a Csíksomlyói passió több mint egy egyszerű előadás. „A Bazilika előtti tér alázatra kötelez. Mindig érezzük a szabadtéri előadásoknál, amikor a tömeg velünk lélegzik. Reméljük, Budapesten is eseménnyé válik pénteken az előadás” – mondta a Nemzeti Színház igazgatója, a darab rendezője. 

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, a darab rendezője beszélt arról is, hogy a hetek óta tartó Színházi Olimpia előadásai csaknem mindig teltházasak. A külföldi vendégek pedig dicsérik a szervezést, valamint azt, hogy a fesztivál szabad. 

„Mindenki megtapasztalta, hogy ez a Színházi Olimpia nyitott, párbeszédet folytathatnak a másként gondolkodók. Egy sor világsztár pedig már jelezte, hogy boldogan rendezne a Nemzeti Színházban” – mondta Vidnyánszky Attila.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!