Vidnyánszky Attila - fotó: 4K Media Studio

Vidnyánszky Attila: „Bízom benne, hogy Budapesten is eseménnyé válik a Csíksomlyói passió”

Május 26-án több ezren nézhetik meg Budapesten a Szent István-bazilika előtti téren a Nemzeti Színház Csíksomlyói passió című ingyenes előadását a 10. Színházi Olimpia keretében.

A produkciót eredetileg a Nemzeti Színház színpadán mutatták be még 2017-ben, majd több alkalommal szabadtéren is láthatták a nézők: először a csíksomlyói nyeregtetőn, majd Esztergomban és Debrecenben.

Vidnyánszky Attila az Origónak elmondta: a Csíksomlyói passió több mint egy egyszerű előadás. „A Bazilika előtti tér alázatra kötelez. Mindig érezzük a szabadtéri előadásoknál, amikor a tömeg velünk lélegzik. Reméljük, Budapesten is eseménnyé válik pénteken az előadás” – mondta a Nemzeti Színház igazgatója, a darab rendezője. 

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, a darab rendezője beszélt arról is, hogy a hetek óta tartó Színházi Olimpia előadásai csaknem mindig teltházasak. A külföldi vendégek pedig dicsérik a szervezést, valamint azt, hogy a fesztivál szabad. 

„Mindenki megtapasztalta, hogy ez a Színházi Olimpia nyitott, párbeszédet folytathatnak a másként gondolkodók. Egy sor világsztár pedig már jelezte, hogy boldogan rendezne a Nemzeti Színházban” – mondta Vidnyánszky Attila.

További cikkek
A Színházi Olimpia hivatalos megnyitója - fotó: 4K Media Studio
A színházi világ kiválóságainak adtak otthont Magyarország színpadai a 10. Színházi Olimpia idején 2023 áprilisától. A műfajilag sokszínű programsorozat előadásai 200 000 nézőt vonzottak be, és elhelyezték az országot a világ színházi térképén.
Vidnyanszky
A Magyar Teátrumi Társaság tisztújító közgyűlést tartott az Eiffel Műhelyházban november 27-én, ahol a résztvevők újraválasztották az eddigi elnököt.
Jan_Fabre_Az_Olumposz_tetejen_900x599
A 11. Madách Imre Nemzetközi Színházi Találkozót 2024. április 5 – 27.  között rendezi meg a Nemzeti Színház.