Fotó: petofiszinhaz.hu

Átadták a díjakat a Veszprémi Petőfi Színházban

A Veszprémi Petőfi Színház évadzáró társulati ülésén Keresztes Gábor színművész kapta a közönség szavazatai alapján odaítélt Petőfi-díjat, valamint a kollégák által megszavazott Latinovits-díjat is. Veszprém városa több programnak is helyet adott a 10. Színházi Olimpián.

A színház igazgatója a keddi évadzáró társulati ülésen elmondta, hogy a teátrum bérletes nézőinek száma mintegy 20 ezerre nőtt, ezzel az országos élvonalban van a Veszprémi Petőfi Színház. Oberfrank Pál kiemelte, hogy a 2022/23-as évadban 13 bemutatója és eddig több mint 78 ezer nézője volt a színháznak.

Az igazgató a színház nagy erejének nevezte az ott dolgozók lelki közösségét. A mindennapjainkat sújtó nehézségek közepette a kultúra, a színházművészet nagy erőt adhat – tette hozzá, kiemelve, hogy a színház vezetése fontosnak tartja színházi táborokat a fiatalok megszólításához, valamint a társadalmi felelősségvállalás jegyében megvalósult rendezvényeket.

Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes, kreatív menedzser a fiatalokat a színházi szakmákkal megismertető PetőfIfi Akadémia sikereiről beszélt, kiemelve, hogy várják a jelentkezőket az újabb évfolyamba. Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere arról beszélt, hogy a színház társulata nagy szerepet játszott a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa Program eddigi sikereiben, reményét fejezte ki, hogy a programsorozat második szakasza is hasonlóan sikeres lesz. Az elmúlt hónapok sikerei között említette a teátrum által szervezett Lélektől lélekig fesztivált és az Operafesztivált.

Az ülésen átadták a közönségszavazatok alapján odaítélt Petőfi-díjat, melyet Keresztes Gábor színművész érdemelt ki, aki átvehette kollégák által megítélt Latinovits-díjat is. Az évad legjobb előadásának a Balázs Péter rendezésében bemutatott Illatszertár című darabot tartották a nézők. A háttérszakmák művelői számára alapított Medgyaszay-díjat Madár K. Zoltán ügyelő érdemelte ki.

(Via MTI)

További cikkek
net_Rajzoltunk_egy_koeltemenyt_2023_2
A 10. MITEM részeként október 2-án 18 órától nyílik kiállítás a Nemzeti Színház első emeleti előcsarnokában, melynek keretében Magyarország rangos kortárs képzőművészei tisztelegnek alkotásaikkal Madách Imre főműve, Az ember tragédiája előtt.
nm_ajanlo_cl_XI_1_
Miért szól rólunk a Bánk bán? Mi köze van Molnár Ferencnek a nagy hajtépéshez? Kicsoda Grane? Mi a siker fokmérője? Mit kínál a 10. MITEM? Interjúk Udvaros Dorottyával, Blaskó Péterrel, Schnell Ádámmal és Berettyán Sándorral. És sok egyéb olvasnivalót kínál a Nemzeti Magazin friss száma.
Kulcsár Edit - fotó: Eöri Szabó Zsolt
A 10. Színházi Olimpia záróakkordjaként a Nemzeti Színház megrendezi a jubileumi, 10. Madách Nemzetközi Színházi Találkozót (MITEM). Kulcsár Edit Ágota dramaturgot, a MITEM főszervezőjét kérdezzük a rendhagyó programról, a színház szerepéről és egy kimerítően szép évről.