Fotó: petofiszinhaz.hu

Átadták a díjakat a Veszprémi Petőfi Színházban

A Veszprémi Petőfi Színház évadzáró társulati ülésén Keresztes Gábor színművész kapta a közönség szavazatai alapján odaítélt Petőfi-díjat, valamint a kollégák által megszavazott Latinovits-díjat is. Veszprém városa több programnak is helyet adott a 10. Színházi Olimpián.

A színház igazgatója a keddi évadzáró társulati ülésen elmondta, hogy a teátrum bérletes nézőinek száma mintegy 20 ezerre nőtt, ezzel az országos élvonalban van a Veszprémi Petőfi Színház. Oberfrank Pál kiemelte, hogy a 2022/23-as évadban 13 bemutatója és eddig több mint 78 ezer nézője volt a színháznak.

Az igazgató a színház nagy erejének nevezte az ott dolgozók lelki közösségét. A mindennapjainkat sújtó nehézségek közepette a kultúra, a színházművészet nagy erőt adhat – tette hozzá, kiemelve, hogy a színház vezetése fontosnak tartja színházi táborokat a fiatalok megszólításához, valamint a társadalmi felelősségvállalás jegyében megvalósult rendezvényeket.

Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes, kreatív menedzser a fiatalokat a színházi szakmákkal megismertető PetőfIfi Akadémia sikereiről beszélt, kiemelve, hogy várják a jelentkezőket az újabb évfolyamba. Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere arról beszélt, hogy a színház társulata nagy szerepet játszott a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa Program eddigi sikereiben, reményét fejezte ki, hogy a programsorozat második szakasza is hasonlóan sikeres lesz. Az elmúlt hónapok sikerei között említette a teátrum által szervezett Lélektől lélekig fesztivált és az Operafesztivált.

Az ülésen átadták a közönségszavazatok alapján odaítélt Petőfi-díjat, melyet Keresztes Gábor színművész érdemelt ki, aki átvehette kollégák által megítélt Latinovits-díjat is. Az évad legjobb előadásának a Balázs Péter rendezésében bemutatott Illatszertár című darabot tartották a nézők. A háttérszakmák művelői számára alapított Medgyaszay-díjat Madár K. Zoltán ügyelő érdemelte ki.

(Via MTI)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!