Petőfi NézőPont - Fotó: Veszprémi Petőfi Színház

Átadták a veszprémi színházhoz tartozó megújult kiszolgáló épületeket

Átadták a Veszprémi Petőfi Színház komplex megújításának első ütemeként azt az épületegyüttest, amely egyebek mellett próbateremnek, hangstúdiónak és a megújult pénztárnak ad helyet. A színház főépületének rekonstrukciója várhatóan jövőre kezdődhet el.

A szerdai átadó ünnepségen Oberfrank Pál, a színház igazgatója elmondta, hogy a Modern Városok Program révén valósulhatott meg a beruházás. A színház a magyar kultúra egyik bástyája, ezért fontos, hogy szép és minőségi megjelenésű legyen az épület – fogalmazott. Mint mondta, a beruházás már az év elején elkészült, de a takarékossági intézkedések miatt csak mostantól használják.

Helyreállították az egykori iskola falán található címert egy régi, helytörténeti fotó alapján. A födémet részlegesen kicserélték, megerősítették, de a tetőszerkezet megmaradt. Az épület emellett új nyílászárókat kapott. A padlástérben egy új gépészeti teret alakítottak ki, teljes héjazatcsere történt, a rossz állapotú gerendák pedig acélmegerősítést kaptak. Ebben az épületben kapott helyet egy próbaterem, kialakítottak irodákat és egy stúdió-hangrögzítő helyiséget, és itt található a Petőfi NézőPont névre keresztelt jegyiroda.

A másik épület, a Szeglethy utcai ház homlokzata és belső terei is felújításon estek át. Ebben raktárakat, varrodát, asztalosműhelyt alakítottak ki. A Medgyaszay István által 1908-ban tervezett színházépület rekonstrukciója várhatóan a jövő esztendőben kezdődhet el, mert idén az Európa Kulturális Fővárosa évad egyik kiemelt helyszíneként fogadja a nézőket.

Veszprém városa a 10. Színházi Olimpia több előadását is befogadja.

(Via MTI)

További cikkek
net_Olimpia_megnyito_eorifoto-8651
A 10. Színházi Olimpia egyik legemlékezetesebb pillanata az április 15-i megnyitó, és benne az Átmentem produkció volt. Interjú Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójával.
Frank Raddatz - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Antropocén színházműhely címmel rendeztek szakmai konferenciát június 9-én a Nemzeti Színházban, a 10. Színházi Olimpia keretében. A program két szervezőjét, Domokos Johannát és Frank Raddatzot kérdeztük.
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia mérlegének megvonására és a további tervek felvázolására kértük Vidnyánszky Attilát: az olimpia művészeti vezetője, a Nemzeti Színház vezérigazgatója magyaros vendégszeretetről, a világszínház javáról és az ünnep beteljesedéséről is beszélt.