Évadzáró társulati ülés - Fotó: Luthár Kristóf

Évadot hirdetett a kaposvári színház

A Csiky Gergely Színház tizenegy bemutatóval várja a közönséget a 2023/2024-as évadban, előadásai között komédia, musical, színmű, vígjáték és operett is szerepel. A teátrum két előadásnak adott otthont a 10. Színházi Olimpián.

A nagyszínpadon szeptember 15-én láthatja a közönség Molière A képzelt beteg című komédiáját Zakariás Zalán, október 6-án Bolba-Szente-Galambos Csoportterápia című musical comedyjét Mikó Eszter, december 15-én László Miklós Illatszertár című vígjátékát Kelemen József rendezésében. Ugyancsak a nagyszínpadon kap helyet március 1-jén Csehov Sirály című színműve, amelyet Ilja Bocsarnikovsz rendez, és április 12-én Zerkovitz Béla Csókos asszony című operettje, amelyet Mészáros Tibor visz színre.

A műsortervben két kamarabemutató szerepel: Karinthy Ferenc Dunakanyar című egyfelvonásos „váratlan románca” december 2-án, a Mihail Ugarov Ilja Iljics halála című színdarabja nyomán készült Kovács Sándor-színmű 2083 címmel pedig április 27-én látható először Kaposváron. Rendezőként előbbit Zalán János, az utóbbit Rajkai Zoltán jegyzi.

A színház három darabbal kedveskedik a gyermek és ifjúsági korosztálynak. A Varró Dániel – Teslár Ákos – Presser Gábor Túl a Maszat-hegyen című „zenés-verses nagykalandot” november 6-án Bereczki Csilla, Az Ezeregyéjszaka meséi alapján készült Aladdin című zenés mesejátékot február 16-án Sarkadi Kiss János, a legkisebbeknek szóló Hupli! című felfedező kaland-játékot október 28-án Székely Andrea rendezésében mutatják be. Bérleten kívüli felnőtt előadásként október 28-án láthatja a közönség Joe DiPietro – Jimmy Roberts Ájlávjú című „jókedvű musical-revüjét”, a rendező Kéri Kitty, a bemutató helyszíne a Szivárvány Kultúrpalota lesz.

A 2022/2023-as évadot értékelve kitértek rá, a teátrum nyolc bemutatót tartott és tizenkét vendégelőadást fogadott, a művészek 246 előadáson 615 órán keresztül játszottak, a produkciókra 63 500 néző váltott jegyet vagy bérletet, a színház által szervezett Rippl-Rónai fesztiválon 32 ezren vettek részt. A nézők az évad legjobb színművésznőjének Török Sacát, a legjobb színművészének Sarkadi Kiss Jánost választották – közölték, hozzátéve, hogy a társulat művészei Hüse Csaba munkáját Komor István-emlékgyűrűvel, Szijj Zoltán díszletezőét Fogaskerék-díjjal ismerték el.

A Csiky előadásai a nyáron számos szabadtéri színpadon, a Szennai Skanzenben, Balatonbogláron, Gödöllőn, Alsóörsön, Pécsen, Tihanyban, Szigligeten és a Művészetek Völgye fesztiválon is láthatók lesznek, ősztől a színházhoz szerződik Csapó Judit, Farkas Laura és Sándor Soma.

(Via MTI)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!