Fotó: cervinusfest.hu

Hamarosan indul a Szarvasi Vízi Színház idei évada

Június 16. és augusztus 21. között rendezik meg a Szarvasi Vízi Színház 13. évadát, amelyben ezúttal is minden nap előadással és műfaji sokszínűséggel várják a látogatókat. A 10. Színházi Olimpia keretében is érkezik előadás.

Az évad „nulladik napja” június 13-án lesz, amikor a Szent István Filharmonikusok adják elő a János vitézt a vízi színházban. Az évad a Békéscsabai Jókai Színház Anconai szerelmesek című darabjával nyílik, és a hagyományoknak megfelelően zenés díjkiosztó gálával zárul.

A belépődíjas előadások között idén látható lesz egyebek mellett a Neoton musical a Magyarock Dalszínház előadásában; a Boeing, Boeing – Leszállás Párizsban című bohózat; a Monte Cristo grófja; a Lili bárónő című operett; a Honfoglalás rockopera a Nemzeti Lovas Színház előadásában; a Csárdáskirálynő; a Fővárosi Nagycirkusz A sztyeppe illata című produkciója; Szűcs Nelli Fedák Sáriról szóló önálló estje; Karinthy Frigyes A bűvös szék című vígjátéka a Karinthy Színház előadásában és a Szibériai csárdás a József Attila Színház vendégjátékában.

Idén is lesznek ingyenes programok, folytatódik a Vers a víz fölött és a Zene a víz fölött sorozat (egyebek mellett Liszi Melinda és Szőke Pál verses estjével; Szász Borisz és Kiss Viktória, valamint Nádra Kitti és Puskás Dániel zenés estjével; Soós Emőke mesemondó estjével). Lesz beszélgetés Gögh Edit neurológus-pszichiáterrel, Balázs Anita meseíróval és Rózsa György televíziós műsorvezetővel. A gyerekeket hat előadással várják, egyebek mellett a Hókirálynővel, a Micimackó kuckójával, a Kincskereső kisködmönnel, a Rumini Ferrit-szigeten című darabbal és a Bubó doktor rendel című produkcióval.

Július 13. és 26. között a szarvasi Cervinus Teátrum szervezi a XII. Cervinus Művészeti Fesztivált, ahol egyebek mellett a Békési betyárok című folk musicalt, az Édes Annát és a Tessedik Sámuelről szóló Akácembert adják elő, de látható lesz A kurta ing históriája című táncmesejáték, Melis György 100 címmel ünnepi opera- és operettgála, valamint Tessedik 55 címmel a Tessedik Táncegyüttes jubileumi műsora.

A részletes program itt érhető el.

(Via MTI)

További cikkek
net_Olimpia_megnyito_eorifoto-8651
A 10. Színházi Olimpia egyik legemlékezetesebb pillanata az április 15-i megnyitó, és benne az Átmentem produkció volt. Interjú Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójával.
Frank Raddatz - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Antropocén színházműhely címmel rendeztek szakmai konferenciát június 9-én a Nemzeti Színházban, a 10. Színházi Olimpia keretében. A program két szervezőjét, Domokos Johannát és Frank Raddatzot kérdeztük.
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia mérlegének megvonására és a további tervek felvázolására kértük Vidnyánszky Attilát: az olimpia művészeti vezetője, a Nemzeti Színház vezérigazgatója magyaros vendégszeretetről, a világszínház javáról és az ünnep beteljesedéséről is beszélt.