Huzella Péter - fotó: Stekovics Gáspár
Huzella Péter - fotó: Stekovics Gáspár

Huzella Péter: „Olyan díszletleleménnyel találkoztam, amivel még sohasem”

Huzella Péter Kossuth-díjas zeneszerző, zenész a Magyar Nemzetnek arról beszélt, hogy a legnagyobb hatást Romeo Castellucci Bros című rendezésének néhány jelenete tette rá, Alessandro Serra A vihar rendezésének pedig elsősorban lenyűgöző látványvilága ragadta meg.

“Amikor a darab elején a próféta bejött a színpadra, megjelent egy színész – mint utóbb kiderült, román színész –, aki alig érthetően, motyogva, már-már halandzsaszintű román nyelven adta elő Jeremiás siralmait. Elképesztő erejű volt ez a jelenet a gesztusaival és a jelenlétével” – mondta a Bros című előadásról.

A művész Castellucci-rendezésén kívül Az élet álom című Calderón-darabot és Shakespeare-től A vihart látta; utóbbiban elsősorban a látványelemek és a színészek játéka ragadta meg.

“A legjobban A vihar tetszett, ami egy nagyon átgondolt, négyszögre redukált színpadtérben zajlott. Olyan színházi díszletleleménnyel találkoztam, amivel még sohasem. A tenger úgy volt megjelenítve az első jelenetben, hogy az a kép mind világításban, mind díszletötletben elképesztő erővel hatott rám. Ha nincs utána a darab, akkor is úgy jövök ki, hogy lenyűgözött ennek a képnek az ereje.”

További cikkek
net_Rajzoltunk_egy_koeltemenyt_2023_2
A 10. MITEM részeként október 2-án 18 órától nyílik kiállítás a Nemzeti Színház első emeleti előcsarnokában, melynek keretében Magyarország rangos kortárs képzőművészei tisztelegnek alkotásaikkal Madách Imre főműve, Az ember tragédiája előtt.
nm_ajanlo_cl_XI_1_
Miért szól rólunk a Bánk bán? Mi köze van Molnár Ferencnek a nagy hajtépéshez? Kicsoda Grane? Mi a siker fokmérője? Mit kínál a 10. MITEM? Interjúk Udvaros Dorottyával, Blaskó Péterrel, Schnell Ádámmal és Berettyán Sándorral. És sok egyéb olvasnivalót kínál a Nemzeti Magazin friss száma.
Kulcsár Edit - fotó: Eöri Szabó Zsolt
A 10. Színházi Olimpia záróakkordjaként a Nemzeti Színház megrendezi a jubileumi, 10. Madách Nemzetközi Színházi Találkozót (MITEM). Kulcsár Edit Ágota dramaturgot, a MITEM főszervezőjét kérdezzük a rendhagyó programról, a színház szerepéről és egy kimerítően szép évről.