Matija Solce
Matija Solce

Így folytatódnak a 10. Színházi Olimpia programjai Kecskeméten

Folytatódnak a 10. Színházi Olimpia programjai a Ciróka Bábszínház szervezésében június 3-án 11.00 órakor Danny és Béla mesekoncertjével és limonádéval várják a családokat a Ciróka udvarán.

Danny Bain és Ágoston Béla közös koncertjén mesék, dalok, zenebohóc műsor, nevetséges rímek és bolondos történetek szórakoztatják a közönséget, akik még a zenébe is becsatlakozhatnak sípoló kutyajátékokkal. Aki még nem hallott olyan harsonáról, ami konyhai mosogatóból készült és léleklábassal, azaz steel drummal kísérik, ki ne hagyja ezt a különleges koncertet.

Június 4-én vasárnap a felújított Városháza átadás ünnepségsorozat részeként egésznapos gyerekprogram várja az érdeklődőket a főtéren, a Romkertben, a „Tér a Térben” területén és a megújult Városháza épületében.

A 10. Színházi Olimpia keretében a hazai fellépők mellett négy országból érkeznek látványos és izgalmas produkciók.

A megújult Városháza előtti sétányon délelőtt 10.00 órától láthatják az érdeklődők Németország egyik legnépszerűbb gólyalábas utcaszínházi csapatát, a Stelzen Art társulatot, a Virágok és Pillangók című produkcióval.

11.00 órakor Keresztes nagy Árpád mesés hangszerbemutatójával folytatódik a program a Városháza épületében.

A déli harangszó után Pályi János, Vitéz László és az elátkozott malom című vásári játéka szórakoztatja majd a nézőket a Romkertben.

Franciaországból érkezett a 15.00 órakor kezdődő marionettszínházi előadás, A szökevény, amelynek főhőse egy mulatságos macska. A Teatro Golondrino társulat produkciója ugyancsak a Városháza épületében látható majd.

Ezt követi egy világhírű utazó bábművész, Matija Solce Szlovéniából, az E’Beh, avagy Pulcinella című előadásával a Romkertben, 16.00 órai kezdettel.

17.00 órakor a főtér „Tér a Térben” területén Méhes Csaba pantomim művész és a Brass in the Five zenekar varázsolja elő a cirkuszvilág felejthetetlen figuráit, a bűvészt, a bohócot, az állatidomárt, a kötéltáncost, a cirkuszi lovakat és a félelmetes tigrist.

A muzsika kedvelők 10-18 óra között több alkalommal élvezhetik Ivan Gontko szlovákiai bábművész, „utcai orgona mester” játékát is a főtéren, aki vándorverklijével a régi idők hangulatát hozza el városunkba.

A programot 21.45-kor a Stelzen Art látványos gólyalábas utcaszínházi produkciója zárja. Nem mindennapi előadásukban időutazók érkeznek hozzánk a romantikus gőzgépek, fogaskerekek és óraművek korából.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!