Company La Tal: Carrillo

Így telt a Szervusztok Pajtikák! első hétvégéje Debrecenben – Videó

Május 28-tól június 24-ig, öt hétvégén keresztül várja az érdeklődőket a Vojtina Bábszínház Debrecenben: mutatjuk, hogy telt a Színházi Olimpia keretében megrendezett Szervusztok Pajtikák! eseménysorozat első hétvégéje.

A debreceni Nagyerdei Kultúrparkban lengyel, a spanyol és az angol vásári bábos és mutatványos hagyományokkal is megismerkedhettek a látogatók a hétvégén Debrecenben, ahol a „Szervusztok, Pajtikák!” elnevezésű szabadtéri láncfesztivál nyitóeseményét tartották, hatalmas érdeklődés mellett.

A külföldi művészek mellett magyar bábosok, gólyalábas akrobaták és utcaszínház is várta a közönséget a gyereknapi forgatagban.

A nagy sikerű kezdés után június 3-án a Pulcinellák hétvégéjével folytatódik a Bábművészeti Világtalákozó eseménysorozata Debrecenben.

További cikkek
net_Rajzoltunk_egy_koeltemenyt_2023_2
A 10. MITEM részeként október 2-án 18 órától nyílik kiállítás a Nemzeti Színház első emeleti előcsarnokában, melynek keretében Magyarország rangos kortárs képzőművészei tisztelegnek alkotásaikkal Madách Imre főműve, Az ember tragédiája előtt.
nm_ajanlo_cl_XI_1_
Miért szól rólunk a Bánk bán? Mi köze van Molnár Ferencnek a nagy hajtépéshez? Kicsoda Grane? Mi a siker fokmérője? Mit kínál a 10. MITEM? Interjúk Udvaros Dorottyával, Blaskó Péterrel, Schnell Ádámmal és Berettyán Sándorral. És sok egyéb olvasnivalót kínál a Nemzeti Magazin friss száma.
Kulcsár Edit - fotó: Eöri Szabó Zsolt
A 10. Színházi Olimpia záróakkordjaként a Nemzeti Színház megrendezi a jubileumi, 10. Madách Nemzetközi Színházi Találkozót (MITEM). Kulcsár Edit Ágota dramaturgot, a MITEM főszervezőjét kérdezzük a rendhagyó programról, a színház szerepéről és egy kimerítően szép évről.