Csárdáskirálynő olvasópróba - Fotó: petofiszinhaz.hu

Készül a Csárdáskirálynő Veszprémben

A Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál hatéves történetében első alkalommal saját, új bemutatóra készülnek. Kálmán Imre: Csárdáskirálynő című operettje a fesztivál második napján, június 16-án kerül bemutatásra. Minden idők legnépszerűbb és legtöbbet játszott operettjét Mészáros Árpád Zsolt rendezésében láthatja a közönség.

Az olvasópróba kezdetén Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes, kreatív menedzser köszöntötte a résztvevőket, az alkotókat, Sáfár Mónika művésznőt, aki először szerepel a veszprémi színházban, és természetesen Mészáros Árpád Zsoltot, aki élete első rendezésére készül. Bemutatta a teátrum új szerződtetett tagjait is, Taba Dorottyát, Vaszkó Bencét és Kádár Szabolcs Jánost.

„Én nem vagyok rendező, nem is tudok az lenni, viszont a színház az életem 35 éve, ez mentett meg engem! Számtalanszor játszottam már ezt a darabot, és tudom, hogy itt is sokan vannak, akik szerepeltek benne, és a felcsendülő dalokat mindenki ismeri a jelenlévők közül. A célom, hogy visszahozzuk azt a régi színjátszást, azt az eleganciát, amely ezt a kort is jellemezte, miközben mindenki jól érzi magát a szerepében, meg tudja érteni, át tudja élni azokat. Az a misztikum, ami ebben a darabban van, nem csak nektek, de a nézőknek is példamutató és iránymutató lesz. Szeretném, ha őket is be tudnánk vonni a darabba, ha átélnék velünk együtt azt a csodát, amit ad majd nekünk a Csárdáskirálynő!” – indította el az olvasópróbát a rendező, Mészáros Árpád Zsolt.

A Csárdáskirálynő előbemutatójára 2023. június 16-án 19 órától kerül sor a VI. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál keretében. A fesztivál a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával és velük együttműködve kerül megrendezésre.

 

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!