Fotó: visitbekescsaba.com

Kilenc vendégelőadással vár a Városházi esték Békéscsabán

Nyáron, a kőszínházi szünet alatt sem maradnak a színházi élmények szerelmesei teátrumi előadások nélkül Békéscsabán. A Csabai Nyár programkavalkádja összművészeti kikapcsolódást kínál, a Városházi esték programsorozaton kilenc vendégelőadást mutat be a Békéscsabai Jókai Színház a Városháza udvarán.

Molnár Piroskával és Jordán Tamással nyitnak június 22-én, akik Arbuzov Kései találkozás című romantikus vígjátékát adják elő. Musical-esten lép fel Gubik Petra és Kocsis Dénes; Janza Kata és Polyák Lilla pedig retroshow-val szórakoztatja a nagyérdeműt: nemcsak a dalok, hanem az extravagáns ruhák és koreográfia is „nagyon” ’70-es évekbeli lesz. Sasvári Sándor és lánya, Léna a „Ha van közös akarat a Kárpátok között” című estjét hozza el a Viharsarokba.

A Hunyadi Sándor-novella alapján írt A vöröslámpás ház című zenés vígjátékot a Turay Ida Színház előadásában láthatja a nagyérdemű; a Pesti Művész Színház pedig Marc Camoletti: Boldog születésnapot! avagy Hatan pizsamában című vígjátékát hozza el Nyertes Zsuzsával és Egyházi Gézával a főszerepben. Ullmann Mónika és Makranczy Zalán Terrence McNally: Ketten egyedül című romantikus vígjátékban remekel.

Petőfi Sándorra egy különleges cirkuszi előadással – Világok vándora címmel – emlékeznek a Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-Művészeti Szakgimnázium artistái. Zárásként a Békéscsabai Jókai Színház Anconai szerelmesek című, olasz slágerekekel tarkított előadását láthatja a közönség Békéscsaba főterén.

A Csabai Nyár rendezvényeire ide kattintva válthat jegyet.

További cikkek
net_Olimpia_megnyito_eorifoto-8651
A 10. Színházi Olimpia egyik legemlékezetesebb pillanata az április 15-i megnyitó, és benne az Átmentem produkció volt. Interjú Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójával.
Frank Raddatz - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Antropocén színházműhely címmel rendeztek szakmai konferenciát június 9-én a Nemzeti Színházban, a 10. Színházi Olimpia keretében. A program két szervezőjét, Domokos Johannát és Frank Raddatzot kérdeztük.
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia mérlegének megvonására és a további tervek felvázolására kértük Vidnyánszky Attilát: az olimpia művészeti vezetője, a Nemzeti Színház vezérigazgatója magyaros vendégszeretetről, a világszínház javáról és az ünnep beteljesedéséről is beszélt.