Fotó: visitbekescsaba.com

Kilenc vendégelőadással vár a Városházi esték Békéscsabán

Nyáron, a kőszínházi szünet alatt sem maradnak a színházi élmények szerelmesei teátrumi előadások nélkül Békéscsabán. A Csabai Nyár programkavalkádja összművészeti kikapcsolódást kínál, a Városházi esték programsorozaton kilenc vendégelőadást mutat be a Békéscsabai Jókai Színház a Városháza udvarán.

Molnár Piroskával és Jordán Tamással nyitnak június 22-én, akik Arbuzov Kései találkozás című romantikus vígjátékát adják elő. Musical-esten lép fel Gubik Petra és Kocsis Dénes; Janza Kata és Polyák Lilla pedig retroshow-val szórakoztatja a nagyérdeműt: nemcsak a dalok, hanem az extravagáns ruhák és koreográfia is „nagyon” ’70-es évekbeli lesz. Sasvári Sándor és lánya, Léna a „Ha van közös akarat a Kárpátok között” című estjét hozza el a Viharsarokba.

A Hunyadi Sándor-novella alapján írt A vöröslámpás ház című zenés vígjátékot a Turay Ida Színház előadásában láthatja a nagyérdemű; a Pesti Művész Színház pedig Marc Camoletti: Boldog születésnapot! avagy Hatan pizsamában című vígjátékát hozza el Nyertes Zsuzsával és Egyházi Gézával a főszerepben. Ullmann Mónika és Makranczy Zalán Terrence McNally: Ketten egyedül című romantikus vígjátékban remekel.

Petőfi Sándorra egy különleges cirkuszi előadással – Világok vándora címmel – emlékeznek a Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-Művészeti Szakgimnázium artistái. Zárásként a Békéscsabai Jókai Színház Anconai szerelmesek című, olasz slágerekekel tarkított előadását láthatja a közönség Békéscsaba főterén.

A Csabai Nyár rendezvényeire ide kattintva válthat jegyet.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!