Holland társulat előadását mutatták be Debrecenben Fotó: Vojtina Bábszínház/Csatáry-Nagy Krisztina

Különleges bábok, igényes zene: ilyen volt Duda Paiva előadása Debrecenben

Május 20-án Debrecenben, a Vojtina Bábszínházban mutatkozott be a holland társulat, a Duda Paiva Company a 10. Színházi Olimpia keretében Elfelejtett lények és elveszett ügyek című előadásával, amelyről a Magyar Nemzet írt kritikát.

A világhírű holland társulat a hat éven felülieknek szánt produkcióját a 10. Színházi Olimpia programjában mutatta be a debrecenin kívül a miskolci Csodamalom Bábszínház és az egri Harlekin Bábszínház, ahol az alkotók workshopot is tartottak az ország különböző pontjairól érkező művészeknek.

A főszereplők – Tim Velraeds és Cat Smits – olyan intenzíven játszanak, hogy alig van szükség a szavakra. Ezen kívül a sodró zenék diktálják a történet ritmusát, és e gyerekdarabon is erőteljesen érezhető, hogy a Duda Paiva Company gyakorta visz színre táncszínházi előadásokat.

A darab ajánlójába felírhatók a különleges bábok, az ötletes mozgatási módok, a fény kreatív használata, az igényes zene, ritmus, mozgás harmóniája és a magas színvonalú színészi játék, míg a történet zászlajára a többször elhangzó mondanivaló: Nem esszük meg a barátainkat!

A kritika teljes terjedelmében ide kattintva olvasható!

További cikkek
net_Rajzoltunk_egy_koeltemenyt_2023_2
A 10. MITEM részeként október 2-án 18 órától nyílik kiállítás a Nemzeti Színház első emeleti előcsarnokában, melynek keretében Magyarország rangos kortárs képzőművészei tisztelegnek alkotásaikkal Madách Imre főműve, Az ember tragédiája előtt.
nm_ajanlo_cl_XI_1_
Miért szól rólunk a Bánk bán? Mi köze van Molnár Ferencnek a nagy hajtépéshez? Kicsoda Grane? Mi a siker fokmérője? Mit kínál a 10. MITEM? Interjúk Udvaros Dorottyával, Blaskó Péterrel, Schnell Ádámmal és Berettyán Sándorral. És sok egyéb olvasnivalót kínál a Nemzeti Magazin friss száma.
Kulcsár Edit - fotó: Eöri Szabó Zsolt
A 10. Színházi Olimpia záróakkordjaként a Nemzeti Színház megrendezi a jubileumi, 10. Madách Nemzetközi Színházi Találkozót (MITEM). Kulcsár Edit Ágota dramaturgot, a MITEM főszervezőjét kérdezzük a rendhagyó programról, a színház szerepéről és egy kimerítően szép évről.