Holland társulat előadását mutatták be Debrecenben Fotó: Vojtina Bábszínház/Csatáry-Nagy Krisztina

Különleges bábok, igényes zene: ilyen volt Duda Paiva előadása Debrecenben

Május 20-án Debrecenben, a Vojtina Bábszínházban mutatkozott be a holland társulat, a Duda Paiva Company a 10. Színházi Olimpia keretében Elfelejtett lények és elveszett ügyek című előadásával, amelyről a Magyar Nemzet írt kritikát.

A világhírű holland társulat a hat éven felülieknek szánt produkcióját a 10. Színházi Olimpia programjában mutatta be a debrecenin kívül a miskolci Csodamalom Bábszínház és az egri Harlekin Bábszínház, ahol az alkotók workshopot is tartottak az ország különböző pontjairól érkező művészeknek.

A főszereplők – Tim Velraeds és Cat Smits – olyan intenzíven játszanak, hogy alig van szükség a szavakra. Ezen kívül a sodró zenék diktálják a történet ritmusát, és e gyerekdarabon is erőteljesen érezhető, hogy a Duda Paiva Company gyakorta visz színre táncszínházi előadásokat.

A darab ajánlójába felírhatók a különleges bábok, az ötletes mozgatási módok, a fény kreatív használata, az igényes zene, ritmus, mozgás harmóniája és a magas színvonalú színészi játék, míg a történet zászlajára a többször elhangzó mondanivaló: Nem esszük meg a barátainkat!

A kritika teljes terjedelmében ide kattintva olvasható!

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!