Fotó: jokaiszinhaz.hu

Társulati díjakat osztott a Békéscsabai Jókai Színház

Átadták az évadban nyújtott teljesítményért járó elismeréseket, valamint a Gálfy-gyűrű díjat a Békéscsabai Jókai Színházban a szombati nyilvános évadzáró társulati ülésen. A város a 10. Színházi Olimpia több eseményének is otthont adott.

A társulat szavazatai alapján az évad színművésze fiatal tehetség kategóriában Földesi Ágnes Villő, érett színművész kategóriában Czitor Attila, tapasztalt színművész kategóriában pedig Mészáros Mihály lett. A legjobb háttérmunkáért adományozott díjat a színház munkatársainak döntése alapján a 2022/2023-as évadban Kiss Dániel fővilágosító vehette át.

A Gálfy László színművész, a teátrum egykori igazgatója emlékére a családdal közösen 2008-ban létrehozott díj, a Gálfy-gyűrű odaítéléséről – az alapítók szándékának és a hagyományoknak megfelelően – ebben az évben is szakmai bírálóbizottság döntött. Az idei kitüntetett Csonka Dóra lett. Az Év színésze a Békés Megyei Hírlapon és hírportálján, a Beol.hu-n meghirdetett szavazás alapján Földesi Ágnes Villő lett.

Az előadások nézőszáma a 2021/2022-es évadban csaknem 42 400 volt, a mostaniban ennél többen, több mint 47 700-an látták a darabokat. Bérletet az előző évadban csaknem 6 ezret értékesítettek, a mostaniban 8624-en. Mostanáig több mint 8 ezren újították meg a bérleteket; az újak értékesítése hétfőn kezdődik.

A nyilvános ülés után a társulat köszöntötte a héten a 70. születésnapját ünneplő Seregi Zoltánt egy Seregi feliratú Barca-mezzel. Az igazgató ugyanis idén tavasszal járt először egy FC Barcelona-Real Madrid meccsen Spanyolországban „bakancslistás kívánságként”.

(Via MTI)

További cikkek
net_Olimpia_megnyito_eorifoto-8651
A 10. Színházi Olimpia egyik legemlékezetesebb pillanata az április 15-i megnyitó, és benne az Átmentem produkció volt. Interjú Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójával.
Frank Raddatz - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Antropocén színházműhely címmel rendeztek szakmai konferenciát június 9-én a Nemzeti Színházban, a 10. Színházi Olimpia keretében. A program két szervezőjét, Domokos Johannát és Frank Raddatzot kérdeztük.
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia mérlegének megvonására és a további tervek felvázolására kértük Vidnyánszky Attilát: az olimpia művészeti vezetője, a Nemzeti Színház vezérigazgatója magyaros vendégszeretetről, a világszínház javáról és az ünnep beteljesedéséről is beszélt.