Zenthe Ferenc Színház: Csókos asszony - Fotó: deryneprogram.hu

Tizenkét új előadás került be a Déryné Programba

Az új darabok között szerepel Lev Tolsztoj, Arany János, valamint Márai Sándor klasszikusa, Csipkerózsika története, Wass Albert regényei által inspirált színpadi mű, Leonyid Zorin szerelmi himnusza, Földes László Hobo önéletrajzi zenés műve, valamint egy operett és egy flamenco táncelőadás is.

A táncos produkciók között helyet kapott az Appelshoffer János és Rémi Tünde alkotópáros betyárvilágot megidéző, Ott se lészen megállásom. című táncszínházi darabja, valamint Csipkerózsika klasszikus története is, amelyet a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadásában láthat a közönség. Az előadás koreográfusa Zsuráfszky Zoltán. A táncelőadások sorában látható lesz továbbá a Győri Balett előadásában Lev Tolsztoj Anna Kareninája, amelyet Velekei László állított színpadra Marjai Lili Anna főszereplésével.

A Forte Társulat Toldi című előadása során a teljes Arany János-mű elhangzik, a Caminos című produkcióban pedig Pirók Zsófia flamenco táncelőadásával invitálja különleges utazásra a nézőket. A Bakos-Kiss Gábor rendezte produkcióban közreműködik továbbá Lippai Andrea, Reichardt Zsófia és Ajtai Krisztina.

A Zenthe Ferenc Színház Woody Allen klasszikusát, a Játszd újra, Sam! című előadást, valamint a Csókos asszony című operettet mutatja be a program keretében. Az operettet Kis Domonkos Márk rendezte, koreográfusa Topolánszky Tamás. A drámák sorát erősíti a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház A világ és a vége című darabja, amely Wass Albert két kisregénye, a Jönnek! és az Adjátok vissza a hegyeimet! című művek alapján készült.

Földes László Hobo Halj meg és nagy leszel! című előadása is az újonnan választható előadások közé került, a József Attila Színház két Márai Sándor darabja mellett. A Kaland című előadást Kiss Csaba rendezte, A gyertyák csonkig égnek című produkciót pedig Csiszár Imre vitte színre. Utóbbiban a két barát szerepében Lux Ádám és Nemcsák Károly láthatók.

A Magyarországi Szerb Színház, és a Magyarországi Nemzetiségek Színházi Társulat közös produkcióját, a Leonyid Zorin szerelmi himnuszának is nevezett Varsói melódiát is megtekintheti majd a közönség a program keretében.

A művelődési házak, kulturális intézmények június 30-ig választhatnak a 100 előadást felvonultató repertoárból.

(Via MTI)

További cikkek
net_Rajzoltunk_egy_koeltemenyt_2023_2
A 10. MITEM részeként október 2-án 18 órától nyílik kiállítás a Nemzeti Színház első emeleti előcsarnokában, melynek keretében Magyarország rangos kortárs képzőművészei tisztelegnek alkotásaikkal Madách Imre főműve, Az ember tragédiája előtt.
nm_ajanlo_cl_XI_1_
Miért szól rólunk a Bánk bán? Mi köze van Molnár Ferencnek a nagy hajtépéshez? Kicsoda Grane? Mi a siker fokmérője? Mit kínál a 10. MITEM? Interjúk Udvaros Dorottyával, Blaskó Péterrel, Schnell Ádámmal és Berettyán Sándorral. És sok egyéb olvasnivalót kínál a Nemzeti Magazin friss száma.
Kulcsár Edit - fotó: Eöri Szabó Zsolt
A 10. Színházi Olimpia záróakkordjaként a Nemzeti Színház megrendezi a jubileumi, 10. Madách Nemzetközi Színházi Találkozót (MITEM). Kulcsár Edit Ágota dramaturgot, a MITEM főszervezőjét kérdezzük a rendhagyó programról, a színház szerepéről és egy kimerítően szép évről.