Többezer éves kultúrák találkozása a Színházi Olimpián

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes meghívására érkezik Magyarországra a dél-koreai Mutdance társulat, amely a 10. Nemzetközi Színházi Olimpia keretein belül mutatja be a Bemut című előadásukat először június 15-én Győrben, a Magyar Táncfesztiválon, majd június 17-én és 18-án Budapesten, a Nemzeti Táncszínházban.

Zsuráfszky Zoltán és Zs. Vincze Zsuzsa, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes vezetői fontosnak tartják, hogy többezer éves kultúrák találkozhassanak egymással a Színházi Olimpia keretében, ezért hívták meg Korea egyik legnagyobb táncegyüttesét, amely szintén ars poeticájának tartja hazájuk folkhagyományainak ápolását.

A kizárólag nőkből álló Mutdance Company a modernitás, a tradíció, a koreai és a globális kultúra fúzióján keresztül fogalmazza újra a kreatív tánc fogalmát. 

A Bemut című előadás a társulat legikonikusabb koreográfiáit vonultatja fel, ötvözi a társulat régi és új munkáit, amelyekben a közös nevező a rájuk jellemző egyedi mozgásvilág és koreográfia. 

Itt tartózkodásuk alatt a két tánccsoport számos közös programon vesz részt, többek között egy gasztronómiai bemutató keretében tradicionális magyar és koreai ételeket készítenek a Koreai Kulturális Központban, majd a koreai hölgyek megismerkedhetnek hazánk legszebb népviseleteivel és együtt rophatják a néptáncot vendéglátóikkal a Magyar Nemzeti Táncegyüttes székházában.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!