StelzenArt – Fotó: Banczik Róbert

Virágok, pillangók és időutazók a Színházi Olimpián

Gólyalábas bábművészek varázsolták el a Kecskemét főterére látogatókat június 4-én a 10. Színházi Olimpia keretében megrendezett Bábművészeti Világtalálkozó programsorozatának részeként.

A kecskeméti Ciróka Bábszínház meghívására érkeztek a városba a német Stelzen-Art társulatának tagjai, akik két előadással is elkápráztatták az érdeklődőket június 4-én.

Délelőtt a növény és állatvilág csodálatos lényeit, a virágok és pillangókat idézték meg a gólyalábas művészek a legkáprázatosabb színekben és formákban, éjjel pedig a kivilágított téren varázsolták el a gyermekeket és felnőtteket egyaránt álomszerű műsorukkal.

További cikkek
net_Olimpia_megnyito_eorifoto-8651
A 10. Színházi Olimpia egyik legemlékezetesebb pillanata az április 15-i megnyitó, és benne az Átmentem produkció volt. Interjú Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójával.
Frank Raddatz - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Antropocén színházműhely címmel rendeztek szakmai konferenciát június 9-én a Nemzeti Színházban, a 10. Színházi Olimpia keretében. A program két szervezőjét, Domokos Johannát és Frank Raddatzot kérdeztük.
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia mérlegének megvonására és a további tervek felvázolására kértük Vidnyánszky Attilát: az olimpia művészeti vezetője, a Nemzeti Színház vezérigazgatója magyaros vendégszeretetről, a világszínház javáról és az ünnep beteljesedéséről is beszélt.