La Baldufa: Zeppelin (forrás: labaldufateatre.com)

Zeppelinnel érkezik Szegedre a Szervusztok Pajtikák!

Szegeden folytatódik a Szervusztok Pajtikák! láncfesztiválja: június 17-én lélegzetelállító utcaszínházi produkcióra várják az érdeklődőket a Dugonics téren, a 10. Színházi Olimpia keretében.

A Bábművészeti Világtalálkozó részeként megrendezett Szervusztok Pajtikák! programsorozat utolsó előtti állomásán, Szegeden látható a katalán La Baldufa társulatának előadása, amely az álmok és a képzelet világába varázsol mindenkit.

Monsieur Bocamoll, Marcello, a feltaláló és Ursus, a bátor akrobata pilóta zeppelinjükkel a 20. század eleji légi közlekedés úttörőinek mesés korába repítenek. Szemünk láttára szállnak be a világ első repülőjébe, és semmi sem fordíthatja vissza őket.

Sem viharok, sem üzemzavarok nem rettentik őket, és a közönség segítségével minden akadályt legyőznek. Világkörüli útjaik során emberekkel találkoznak, városokat látnak, szerelembe esnek… zene és színpompa tölti meg az utcákat!

(Via Kövér Béla Bábszínház)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!