La Baldufa: Zeppelin (forrás: labaldufateatre.com)

Zeppelinnel érkezik Szegedre a Szervusztok Pajtikák!

Szegeden folytatódik a Szervusztok Pajtikák! láncfesztiválja: június 17-én lélegzetelállító utcaszínházi produkcióra várják az érdeklődőket a Dugonics téren, a 10. Színházi Olimpia keretében.

A Bábművészeti Világtalálkozó részeként megrendezett Szervusztok Pajtikák! programsorozat utolsó előtti állomásán, Szegeden látható a katalán La Baldufa társulatának előadása, amely az álmok és a képzelet világába varázsol mindenkit.

Monsieur Bocamoll, Marcello, a feltaláló és Ursus, a bátor akrobata pilóta zeppelinjükkel a 20. század eleji légi közlekedés úttörőinek mesés korába repítenek. Szemünk láttára szállnak be a világ első repülőjébe, és semmi sem fordíthatja vissza őket.

Sem viharok, sem üzemzavarok nem rettentik őket, és a közönség segítségével minden akadályt legyőznek. Világkörüli útjaik során emberekkel találkoznak, városokat látnak, szerelembe esnek… zene és színpompa tölti meg az utcákat!

(Via Kövér Béla Bábszínház)

További cikkek
net_Olimpia_megnyito_eorifoto-8651
A 10. Színházi Olimpia egyik legemlékezetesebb pillanata az április 15-i megnyitó, és benne az Átmentem produkció volt. Interjú Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójával.
Frank Raddatz - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Antropocén színházműhely címmel rendeztek szakmai konferenciát június 9-én a Nemzeti Színházban, a 10. Színházi Olimpia keretében. A program két szervezőjét, Domokos Johannát és Frank Raddatzot kérdeztük.
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia mérlegének megvonására és a további tervek felvázolására kértük Vidnyánszky Attilát: az olimpia művészeti vezetője, a Nemzeti Színház vezérigazgatója magyaros vendégszeretetről, a világszínház javáról és az ünnep beteljesedéséről is beszélt.