Fotó: Czinege Melinda

A pandémia alatt született produkciók bemutatására is készül a Vojtina Bábszínház

A koronavírus-járvány időszakában született, eddig még be nem mutatott két produkciót is műsorára tűz a következő évadban a debreceni Vojtina Bábszínház.

Asbóth Anikó, a teátrum igazgatója a hétfői évadzáró társulati ülést követően elmondta: műsoron tartják a következő évadban is a „korosztály-tágítás” szándékával bemutatott előadásokat, a Családkollázs és a Kiserdő című színházi nevelési programokat, illetve a legkisebbeknek szóló Babusgatót. A most befejeződött évad rendkívül feszes volt: 546 előadást tartottak több mint 42 ezer nézőnek. A színházi bemutatókon kívül Debrecen terein 57 előadást láthattak az érdeklődők – mutatott rá az igazgató.

Asbóth Anikó az évad nagy kihívásának nevezte, hogy energiatakarékossági szempontból a színházi épületüket a téli hónapokra be kellett zárni, és a Kossuth utcai volt művelődési központban alakítottak ki ideiglenes játszóhelyet. Azóta az önkormányzattól véglegesen megkapták a játszóhelyet, így a következő évadtól három helyszínen, a 220 személyes eddigi színháztermük és az 50 fős kamaraszínházuk mellett a 100-120 személy befogadására alkalmas Pódium teremben is rendszeresen lesznek előadások – tette hozzá.

Asbóth Anikó kiemelte, az új helyszín alkalmas arra, hogy otthont adjon a Vitéz László interaktív bábtérnek, ahol a Korngut-Kemény-hagyaték bemutatása mellett közép-európai vásári bábjátékot kutató központot szeretnének létrehozni. Ezen túlmenően az új helyszínen rendszeresen bemutatkozhatnak majd mutatványos játékosok, amatőr bábjátszók és a Hajdú-Biharban játszó gyermekcsoportok is – fűzte hozzá.

(Via MTI)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!