Fotó: Mészáros Zsolt

Átadták a társulati díjakat a Weöres Sándor Színházban

A Határvonalak Színházi Fesztivál záróeseményeként gálaműsor keretében hirdette ki a szombathelyi teátrum a Holdbeli csónakos díjakat a 2022/2023-as évadban.

Elsőként Ősze Ferenctől köszönt el a társulat, aki alapítás óta a színház munkatársa. Nyugdíjas éveiből 15 évet szentelt a színháznak, portásként dolgozott, utolsó munkanapján Feri bácsinak hálás szívvel köszönte meg eddigi munkáját a társulat.

A Holdbeli csónakos közönségdíjat Sipos László Márk színművész kapta. A díj évente a Weöres Sándor Színház közönsége által megszavazott legkiválóbb színészi teljesítményért jár.

Az évad legjobb háttér dolgozója Tóth András gazdasági igazgató. A díj odaítélésének főbb kritériuma: az adott évadban a színház érdekében, annak bármely munkaterületén kifejtett kimagasló tevékenység, kivéve a színészi teljesítmény. A társulati díjat a Weöres Sándor Színház teljes társulata szavazás útján ítéli oda a színház nem színész társulati tagjának.

A Holdbeli csónakos-díjat idén Hajdu Péter István színművész érdemelte ki. Az évad legjobb színésze díj odaítélése két körös szavazással történik: a Weöres Sándor Színház színészei szavaznak először, az öt legtöbb szavazatot kapó színész közül végül a Művészeti Tanács választja ki a győztest.

A színház megalapításakor és az azt követő tizenegy esztendőben végzett kimagasló és értékteremtő művészeti tevékenységéért, a szombathelyi színházművészetben betöltött szerepéért, a szakma és a közönség által is nagyra becsült színészi alakításai elismeréseként Kiss Mari színművész a Weöres Sándor Színház örökös tagja lett.

(Via wssz.hu)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!