Fotó: Mészáros Zsolt

Átadták a társulati díjakat a Weöres Sándor Színházban

A Határvonalak Színházi Fesztivál záróeseményeként gálaműsor keretében hirdette ki a szombathelyi teátrum a Holdbeli csónakos díjakat a 2022/2023-as évadban.

Elsőként Ősze Ferenctől köszönt el a társulat, aki alapítás óta a színház munkatársa. Nyugdíjas éveiből 15 évet szentelt a színháznak, portásként dolgozott, utolsó munkanapján Feri bácsinak hálás szívvel köszönte meg eddigi munkáját a társulat.

A Holdbeli csónakos közönségdíjat Sipos László Márk színművész kapta. A díj évente a Weöres Sándor Színház közönsége által megszavazott legkiválóbb színészi teljesítményért jár.

Az évad legjobb háttér dolgozója Tóth András gazdasági igazgató. A díj odaítélésének főbb kritériuma: az adott évadban a színház érdekében, annak bármely munkaterületén kifejtett kimagasló tevékenység, kivéve a színészi teljesítmény. A társulati díjat a Weöres Sándor Színház teljes társulata szavazás útján ítéli oda a színház nem színész társulati tagjának.

A Holdbeli csónakos-díjat idén Hajdu Péter István színművész érdemelte ki. Az évad legjobb színésze díj odaítélése két körös szavazással történik: a Weöres Sándor Színház színészei szavaznak először, az öt legtöbb szavazatot kapó színész közül végül a Művészeti Tanács választja ki a győztest.

A színház megalapításakor és az azt követő tizenegy esztendőben végzett kimagasló és értékteremtő művészeti tevékenységéért, a szombathelyi színházművészetben betöltött szerepéért, a szakma és a közönség által is nagyra becsült színészi alakításai elismeréseként Kiss Mari színművész a Weöres Sándor Színház örökös tagja lett.

(Via wssz.hu)

További cikkek
net_Rajzoltunk_egy_koeltemenyt_2023_2
A 10. MITEM részeként október 2-án 18 órától nyílik kiállítás a Nemzeti Színház első emeleti előcsarnokában, melynek keretében Magyarország rangos kortárs képzőművészei tisztelegnek alkotásaikkal Madách Imre főműve, Az ember tragédiája előtt.
nm_ajanlo_cl_XI_1_
Miért szól rólunk a Bánk bán? Mi köze van Molnár Ferencnek a nagy hajtépéshez? Kicsoda Grane? Mi a siker fokmérője? Mit kínál a 10. MITEM? Interjúk Udvaros Dorottyával, Blaskó Péterrel, Schnell Ádámmal és Berettyán Sándorral. És sok egyéb olvasnivalót kínál a Nemzeti Magazin friss száma.
Kulcsár Edit - fotó: Eöri Szabó Zsolt
A 10. Színházi Olimpia záróakkordjaként a Nemzeti Színház megrendezi a jubileumi, 10. Madách Nemzetközi Színházi Találkozót (MITEM). Kulcsár Edit Ágota dramaturgot, a MITEM főszervezőjét kérdezzük a rendhagyó programról, a színház szerepéről és egy kimerítően szép évről.