Fotó: jaszaiszinhaz.hu

Díjátadóval zárta évadát a Jászai Mari Színház

Megtartotta évadzáró társulati ülését a a tatabányai teátrum. A hagyományoknak megfelelően átadásra kerültek az évad művészi teljesítményeit elismerő díjak is.

A közönség szavazatai alapján az évad legjobb előadása Joe Orton bohózata, a Polgárkukkantó lett Guelmino Sándor rendezésében, az évad legjobb színésznőjének járó díjat Szakács Hajnalka, az évad legjobb színészének járó díjat Crespo Rodrigo vehette át.

A társulat szavazatai alapján Szakács Hajnalkának az évad legjobb női alakításáért, Mikola Gergőnek pedig az évad legjobb férfi alakításáért járó Jászai Gyűrű-díjat adták át.

A 2022/2023. évadban újra átadásra került a Jászaiért Díj, melyet Belházi Rezső színpadmester vehetett át az új feladatkörében végzett példás munkájáért.

Idén először meghirdetésre került a Kemma.hu Az év színésze szavazása is. Az év színésze díjat a közönség szavazatai alapján Mikola Gergő vehette át.

A Jászai Mari Színház 2023/24-es évadáról itt olvashat.

(Via jaszaiszinhaz.hu)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!