Fotó: jaszaiszinhaz.hu

Díjátadóval zárta évadát a Jászai Mari Színház

Megtartotta évadzáró társulati ülését a a tatabányai teátrum. A hagyományoknak megfelelően átadásra kerültek az évad művészi teljesítményeit elismerő díjak is.

A közönség szavazatai alapján az évad legjobb előadása Joe Orton bohózata, a Polgárkukkantó lett Guelmino Sándor rendezésében, az évad legjobb színésznőjének járó díjat Szakács Hajnalka, az évad legjobb színészének járó díjat Crespo Rodrigo vehette át.

A társulat szavazatai alapján Szakács Hajnalkának az évad legjobb női alakításáért, Mikola Gergőnek pedig az évad legjobb férfi alakításáért járó Jászai Gyűrű-díjat adták át.

A 2022/2023. évadban újra átadásra került a Jászaiért Díj, melyet Belházi Rezső színpadmester vehetett át az új feladatkörében végzett példás munkájáért.

Idén először meghirdetésre került a Kemma.hu Az év színésze szavazása is. Az év színésze díjat a közönség szavazatai alapján Mikola Gergő vehette át.

A Jászai Mari Színház 2023/24-es évadáról itt olvashat.

(Via jaszaiszinhaz.hu)

További cikkek
net_Olimpia_megnyito_eorifoto-8651
A 10. Színházi Olimpia egyik legemlékezetesebb pillanata az április 15-i megnyitó, és benne az Átmentem produkció volt. Interjú Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójával.
Frank Raddatz - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Antropocén színházműhely címmel rendeztek szakmai konferenciát június 9-én a Nemzeti Színházban, a 10. Színházi Olimpia keretében. A program két szervezőjét, Domokos Johannát és Frank Raddatzot kérdeztük.
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia mérlegének megvonására és a további tervek felvázolására kértük Vidnyánszky Attilát: az olimpia művészeti vezetője, a Nemzeti Színház vezérigazgatója magyaros vendégszeretetről, a világszínház javáról és az ünnep beteljesedéséről is beszélt.