Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház: A helység kalapácsa / Fotó: Eöri Szabó Zsolt

Határon túli előadás is vendégszerepel a Zsámbéki Nyári Színházban

Bemutató, felolvasószínház és határon túli vendégprodukció is látható a Zsámbéki Nyári Színház augusztusi műsorán.

Augusztusban érkezik a zsámbéki szabadtéri színpadra a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház A helység kalapácsa című produkciója. Az előadást augusztus 18-án láthatja a közönség. A Zsámbéki Nyári Színház az évek során egyre szorosabbra fűzte kapcsolatát a határon túli színházakkal.

„Ezt a társulatot kiemelten fontos műhelynek tartjuk az ott folyó markáns, progresszív, újító jellegű művészi munka miatt, emellett e meghívással a külhoni magyar művészeket is szeretnénk segíteni és támogatni nehéz és bizonytalan helyzetükben” – idézik a közleményben Russói Tamást, a Zsámbéki-medence Idegenforgalmi Egyesület elnökét.

Lackfi János Milyenek a magyarok? című könyvének színpadi változatát augusztus 19-én Őze Áron rendezésében mutatják be, Holecsko Orsolya és Auksz Éva szereplésével és a The Sharonz zenéjével. A közleményben kiemelik, hogy Lackfi János fontos szereplője a színház idei évadának. A Rocky színpadi változata után augusztusban a Milyenek a magyarok? című szórakoztató, szatirikus, önironikus Lackfi-kötet szövege elevenedik meg a zsámbéki ősfák alatt.

Thuróczy Szabolcs, aki visszatérő vendég Zsámbékon, az idén Bödőcs Tibor Meg se kínáltak című kocsmaáriájával áll színpadra. A produkcióban augusztus 6-án a főhős, Oszkár néhol nosztalgikusan költői, néhol sokkolóan ismerős és karcos világa Keresztes Tamás rendezésében elevenedik meg.

Új tematikával folytatódik a #kedvesZsámbék! című felolvasószínházi sorozat, ezúttal a természet, a falu és a város témákhoz kapcsolódó műveket válogatott Seres Tamás rendező. A sorozat ötödik éve változatos irodalmi szövegekkel és ismert művészekkel várja a közönséget. Az idén az augusztus 13-ai előadásban Trill Zsolt, Hámori Gabriella, Csákányi Eszter és Csorba Lóránt találkoznak a színpadon.

A nyári programsorozat augusztus 27-én zárul a Kártyajáték című produkcióval, amelyben Vecsei H. Miklós és Beck Zoltán látható. A Zsámbéki Nyári Színház előadásairól bővebb információ itt érhető el.

(Via MTI)

További cikkek
net_Rajzoltunk_egy_koeltemenyt_2023_2
A 10. MITEM részeként október 2-án 18 órától nyílik kiállítás a Nemzeti Színház első emeleti előcsarnokában, melynek keretében Magyarország rangos kortárs képzőművészei tisztelegnek alkotásaikkal Madách Imre főműve, Az ember tragédiája előtt.
nm_ajanlo_cl_XI_1_
Miért szól rólunk a Bánk bán? Mi köze van Molnár Ferencnek a nagy hajtépéshez? Kicsoda Grane? Mi a siker fokmérője? Mit kínál a 10. MITEM? Interjúk Udvaros Dorottyával, Blaskó Péterrel, Schnell Ádámmal és Berettyán Sándorral. És sok egyéb olvasnivalót kínál a Nemzeti Magazin friss száma.
Kulcsár Edit - fotó: Eöri Szabó Zsolt
A 10. Színházi Olimpia záróakkordjaként a Nemzeti Színház megrendezi a jubileumi, 10. Madách Nemzetközi Színházi Találkozót (MITEM). Kulcsár Edit Ágota dramaturgot, a MITEM főszervezőjét kérdezzük a rendhagyó programról, a színház szerepéről és egy kimerítően szép évről.