Fotó: Móricz Zsigmond Színház

Huszonnégy előadással vár a Vidor Fesztivál

Huszonnégy produkció lesz látható az augusztus 25-től szeptember 5-ig tartó Vidor Fesztivál színházi kínálatában, a jegyek értékesítését szerdán kezdi meg a szervező Móricz Zsigmond Színház.

A kilenc napig tartó összművészeti seregszemle színházi része a Karinthy Színház Nagymester című darabjával kezdődik, de Nyíregyházára látogat Az apa című előadással a Vígszínház is, míg a Játékszín a Teltház című komédiáját hozza el a nyírségi megyeszékhely színházkedvelőinek.

A versenyprogramban a Csiky Gergely Színház az Oscar, a Miskolci Nemzeti Színház A miniszter félrelép, a Szolnoki Szigligeti Színház A fösvény, az Orlai Produkciós Iroda a Mezítláb a parkban, míg a debreceni Csokonai Színház a Balfácánt vacsorára című előadásokat viszik színre.

A Krúdy Kamarában a FÉM Arts & Café a Dzson Meklén vagyok című produkciót, a Békéscsabai Jókai Színház a Tóték, a TÁP Színház a Szarvasnak gyermeke, a Centrál Színház a Shirley Valentine, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház a Loft, a Nézőművészeti Kft. a Leenane szépe, az Art-Színtér a Három magas nő, az Orlai Produkciós Iroda a Jaj, nagyi, míg a 6Szín Társulat a Meg se kínáltak című vidám darabot mutatja be.

A Szindbádban talál otthonra a Neptun Brigád A pacal ideje című zenés gasztro vígjátéka. A Timpex Arénában idén a Rómeó és Júliával, valamint a Herkules családi előadással várják a Nemzeti Lovas Színház előadásaira a szórakozni vágyókat.

A Rózsakert Szabadtéri Színpad négy előadással várja a közönséget: a Játékszín Aranylakodalom című vígjátéka mellett az Orlai Produkciós Iroda a Kalamazoo, a Győri Nemzeti Színház a Hőstenor, míg a Veres1 Színház művészei a Hőguta című előadást mutatják be.

A színművészek közül például Bodrogi Gyulát, Kern Andrást, Hernádi Juditot, Molnár Piroskát, Mucsi Zoltánt, Hegyi Barbarát láthatja színpadon a közönség.

A tikettek értékesítése a színház VIP-bérletesek számára szerdán, az érvényes színházbérlettel rendelkezőknek pedig csütörtökön kezdődik, péntektől pedig bárki megvásárolhatja a színházjegyeket a Vidor Fesztivál színházi előadásaira.

A részletes program a moriczszinhaz.hu és a vidor.eu oldalakon olvasható.

(Via MTI)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!