Fotó: Cervinus Teátrum

Idén is megrendezik a Cervinus Művészeti Fesztivált Szarvason

Július 13. és 26. között rendezik meg a Cervinus Művészeti Fesztivált a Szarvasi Vízi Színházban.

A kéthetes fesztivál az Alma együttes családi koncertjével veszi kezdetét. A hagyományoknak megfelelően a szervező szarvasi Cervinus Teátrum saját népszerű darabjait hozza el a rendezvénysorozatra. A Körösparti „huntzutságok” című zenés kabaréban mások mellett Rejtő Jenő, Kellér Dezső és Békeffi István jeleneteit dolgozták fel. A Békési betyárok egy folkmusical, 1848 őszén játszódik egy Békés vármegyei faluban.

Tessedik Sámuelről szól Az Akácember, de láthatják a nézők A sors bolondjai című vígjátékot, az Édes Annát, valamint a Tea a szenátor úrnál című zenés vígjátékot, Ivan Stoloda szlovák drámaíró művét. A Cervinus Teátrum szlovák-magyar nyelvű színház, szlovák drámaírók műveit is bemutatják magyarul.

Július 14-én az István, a király rockopera keresztmetszetét adják elő, amelynek kuriózuma, hogy Istvánt Varga Miklós alakítja, mellette Nagy Szilárd és Ragány Misa játszik főszerepet.

Július 17-én ingyenes zenés irodalmi est lesz; 19-én A kurta ing históriája című táncmesejátékban a Magyarországon kevéssé ismert szlovákiai gyűjtések alapján elevenítik fel Mátyás király alakját.
Megemlékeznek az idén száz éve született Melis Györgyről, a Kossuth- és háromszoros Liszt Ferenc-díjas operaénekesről, Szarvas díszpolgáráról egy ünnepi opera- és operettgálával, valamint a fennállásának 55. évét ünneplő helyi Tessedik Együttesről is.

A fesztiválsorozat zárásaként egy Holdfény és csillagok elnevezésű showműsorral, majd július 26-án egy ingyenes zenés esttel várják az érdeklődőket. A részletes programsor a cervinusfest.hu és a viziszinhaz.hu oldalon is megtalálható.

(Via MTI)

További cikkek
net_Rajzoltunk_egy_koeltemenyt_2023_2
A 10. MITEM részeként október 2-án 18 órától nyílik kiállítás a Nemzeti Színház első emeleti előcsarnokában, melynek keretében Magyarország rangos kortárs képzőművészei tisztelegnek alkotásaikkal Madách Imre főműve, Az ember tragédiája előtt.
nm_ajanlo_cl_XI_1_
Miért szól rólunk a Bánk bán? Mi köze van Molnár Ferencnek a nagy hajtépéshez? Kicsoda Grane? Mi a siker fokmérője? Mit kínál a 10. MITEM? Interjúk Udvaros Dorottyával, Blaskó Péterrel, Schnell Ádámmal és Berettyán Sándorral. És sok egyéb olvasnivalót kínál a Nemzeti Magazin friss száma.
Kulcsár Edit - fotó: Eöri Szabó Zsolt
A 10. Színházi Olimpia záróakkordjaként a Nemzeti Színház megrendezi a jubileumi, 10. Madách Nemzetközi Színházi Találkozót (MITEM). Kulcsár Edit Ágota dramaturgot, a MITEM főszervezőjét kérdezzük a rendhagyó programról, a színház szerepéről és egy kimerítően szép évről.