Fotó: Margitszigeti Színház

Sissi legendája – Jótékony célú táncelőadás a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon

Augusztus 4-én, pénteken a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon mutatják be a Fergeteges – Sissi legendája című táncprodukciót. Az előadáshoz kötődően a Margitszigeti Színház jótékonysági gyűjtést szervez Tóth Nikolett, a tavaly megsérült táncművész felépülése érdekében, aki balesete előtt a címszerepet játszotta az ExperiDance produkciójában.

Tóth Nikolett tavaly június 27-én szenvedett súlyos koponya- és gerincsérülést, amikor a Jókai utcán át a munkahelyére tartott, és ráomlott egy lakóház épületrésze. Bán Teodóra, a Margitszigeti Színház vezetője a Sissi-produkció kampányának indítása előtt felkereste a művészt, hogy amennyiben hozzájárulna, szeretné az eredeti képekkel, a táncművésznő arcával hirdetni a produkciót. Tóth Nikolett örömmel fogadta a lehetőséget, így láthatók a táncművész plakátjai Budapest utcáin. A táncművésznő maga is megtekinti a Margitszigeten a felújított előadást – közölte a Margitszigeti Színház.

A közeljövőben Tóth Nikolett előtt lehetőség nyílik új és korszerű rehabilitációs kezelés indítására, amelynek jelentős költségeire a táncművész és családja szívesen fogadja a gyűjtési támogatást. „A művésznő erős élni- és gyógyulni vágyása reményteljes felépülést prognosztizál” – mondta Bán Teodóra, aki – mint az Operaház volt balerinája – arra kér mindenkit, hogy támogassa a táncművész gyógyulását. Tóth Nikolett szavait is idézik, aki kiemelte: ezalatt a nehéz és megterhelő időszak alatt nagyon sok erőt ad neki, hogy nemcsak a barátai, hanem sok nagylelkű és szerető ember próbál segíteni.

Az augusztus 4-ei előadásra jegyet váltók, minden jegyből 1500 forinttal támogatják a Tóth Nikolett megsegítésére létrehozott alapítványt. Emellett a színház felkínálja a lehetőségét a közvetlen adakozásnak az előadás helyszínén kihelyezett gyűjtőpontokon is.

Az Erzsébet királyné történetét feldolgozó darabban az ExperiDance és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái lépnek színpadra. Sissi szerepét ezúttal Kapitány Dorottya alakítja, a további szerepekben Rimár Izabella, Petrovics Petra, Vincze Levente Gergely, Benkő Dávid, Veres Tamás, Lugosi Fábián és Barna István látható augusztus 4-én. Az előadásról, valamint a Tóth Nikolett Alapítványról és a támogatás lehetőségeiről további információ itt érhető el.

(Via MTI)

További cikkek
net_Olimpia_megnyito_eorifoto-8651
A 10. Színházi Olimpia egyik legemlékezetesebb pillanata az április 15-i megnyitó, és benne az Átmentem produkció volt. Interjú Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójával.
Frank Raddatz - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Antropocén színházműhely címmel rendeztek szakmai konferenciát június 9-én a Nemzeti Színházban, a 10. Színházi Olimpia keretében. A program két szervezőjét, Domokos Johannát és Frank Raddatzot kérdeztük.
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia mérlegének megvonására és a további tervek felvázolására kértük Vidnyánszky Attilát: az olimpia művészeti vezetője, a Nemzeti Színház vezérigazgatója magyaros vendégszeretetről, a világszínház javáról és az ünnep beteljesedéséről is beszélt.