Fotó: Margitszigeti Színház

Sissi legendája – Jótékony célú táncelőadás a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon

Augusztus 4-én, pénteken a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon mutatják be a Fergeteges – Sissi legendája című táncprodukciót. Az előadáshoz kötődően a Margitszigeti Színház jótékonysági gyűjtést szervez Tóth Nikolett, a tavaly megsérült táncművész felépülése érdekében, aki balesete előtt a címszerepet játszotta az ExperiDance produkciójában.

Tóth Nikolett tavaly június 27-én szenvedett súlyos koponya- és gerincsérülést, amikor a Jókai utcán át a munkahelyére tartott, és ráomlott egy lakóház épületrésze. Bán Teodóra, a Margitszigeti Színház vezetője a Sissi-produkció kampányának indítása előtt felkereste a művészt, hogy amennyiben hozzájárulna, szeretné az eredeti képekkel, a táncművésznő arcával hirdetni a produkciót. Tóth Nikolett örömmel fogadta a lehetőséget, így láthatók a táncművész plakátjai Budapest utcáin. A táncművésznő maga is megtekinti a Margitszigeten a felújított előadást – közölte a Margitszigeti Színház.

A közeljövőben Tóth Nikolett előtt lehetőség nyílik új és korszerű rehabilitációs kezelés indítására, amelynek jelentős költségeire a táncművész és családja szívesen fogadja a gyűjtési támogatást. „A művésznő erős élni- és gyógyulni vágyása reményteljes felépülést prognosztizál” – mondta Bán Teodóra, aki – mint az Operaház volt balerinája – arra kér mindenkit, hogy támogassa a táncművész gyógyulását. Tóth Nikolett szavait is idézik, aki kiemelte: ezalatt a nehéz és megterhelő időszak alatt nagyon sok erőt ad neki, hogy nemcsak a barátai, hanem sok nagylelkű és szerető ember próbál segíteni.

Az augusztus 4-ei előadásra jegyet váltók, minden jegyből 1500 forinttal támogatják a Tóth Nikolett megsegítésére létrehozott alapítványt. Emellett a színház felkínálja a lehetőségét a közvetlen adakozásnak az előadás helyszínén kihelyezett gyűjtőpontokon is.

Az Erzsébet királyné történetét feldolgozó darabban az ExperiDance és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái lépnek színpadra. Sissi szerepét ezúttal Kapitány Dorottya alakítja, a további szerepekben Rimár Izabella, Petrovics Petra, Vincze Levente Gergely, Benkő Dávid, Veres Tamás, Lugosi Fábián és Barna István látható augusztus 4-én. Az előadásról, valamint a Tóth Nikolett Alapítványról és a támogatás lehetőségeiről további információ itt érhető el.

(Via MTI)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!