Tizedik alkalommal rendezik meg a Vásárhelyi Forgatagot

Tizedik alkalommal rendezik meg idén a marosvásárhelyi magyarság ünnepét, a jubileumi Vásárhelyi Forgatagot augusztus 25. és 27. között tartják.

A marosvásárhelyi várban tartott beharangozó sajtótájékoztatón Szente Katalin, a szervező Marosvásárhelyért Egyesület elnöke és Jakab Orsolya főszervező az elmúlt évtized mérlegét is megvonta. Emlékeztettek arra, hogy a kezdeti helyszínek után a rendezvény otthona a vár lett, amely ideálisnak bizonyult.

Az idei rendezvényről szólva elmondták: megpróbálják zöldebbé tenni a fesztivált, amiben zöld szervezetként a Milvus csoport segíti őket. Tovább erősítik a beszélgetősarkot, ahol szakemberekkel hangzanak el beszélgetések, és a családi programok helyszíne is bővül.

Egy visszatekintő fotókiállítással is készülnek az eddigi fesztiválokról, és a népszerű Rákóczi-lépcsőfutást és Forgatag váltómaratont is megtartják. A Spectrum Színház szervezésében színházi program is lesz, melybe a Nemzeti Színház is bekapcsolódik.

Idén is lesznek koncertek, pénteken a helyi zenekarok kapnak fellépési lehetőséget, szombaton Dolhai Attila és Koszika után a Hot Jazz Band, vasárnap a Blahalouisiana és az Edda lép színpadra. A szervezők fontos célja a fiatalok bevonása a rendezvénybe, ezért számukra külön bulit is szerveznek.

(Via MTI)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!