Fotó: Éder Vera

Több mint félezer programmal vár az Ördögkatlan fesztivál

Kedden kezdődik a több mint félezer programot, köztük színházi előadásokat, irodalmi eseményeket, képzőművészeti és családi rendezvényeket, koncerteket kínáló 16. Ördögkatlan fesztivál.

A fesztivál társigazgatója, Bérczes László a fesztivált beharangozó pénteki pécsi eseményen elmondta: idén a baranyai Nagyharsányban, az ahhoz közeli szoborparkban, Beremenden, a palkonyai Mokos Pincészetnél és a Kisharsányhoz tartozó Vylian szőlőbirtokon tartják meg a rendezvényt, amelyre több mint százezer látogatót várnak.

Kitért arra, hogy nem kívántak szűkíteni a kínálaton, ez ugyanakkor azt is jelentette, hogy az idei fesztivál költségeit nehéz volt előteremteni: a költségvetés nagy részét a jegyárbevételek – így a több száz támogatói jegyből befolyó összeg is – és az állami támogatás teremti meg, a kulturális mecenatúra kis arányban tudott csak hozzájárulni a rendezvényhez.

Az Ördögkatlan másik társigazgatója, Kiss Mónika újságírói kérdésre elmondta: az elmúlt másfél évtizedben folyamatosan formálódott a rendezvény programsora, de a legtöbb esemény tiszteleg az alapító Cseh Tamás szelleme, munkássága előtt. Hozzáfűzte: a fesztivál programja egy éven át formálódik, és – a hagyományok továbbvitele mellett – igyekeznek mindig teret engedni az újdonságoknak is.

A fesztivál sajtóanyaga szerint a kiemelt programok között kapnak helyet a fiatal színházak produkciói, az irodalmi események és a néphagyomány köré épülő rendezvények, ugyanakkor egy „indián rezervátum” is várja majd a látogatókat.

Az Ördögkatlan idén a fiatal előadókra és a független színházra koncentrál: díszvendég lesz a több produkcióval is érkező Jurányi Ház, a „független, alternatív alkotók menedéke” és Másik János, „az egyik legizgalmasabb, legsokoldalúbb, virtuóz magyar zenész és előadó”, továbbá a Magyar Zene Háza, amely a nagyharsányi református templomban és Beremenden kínál koncerteket, programokat.

A fesztiválról részletes információ a az ordogkatlan.hu-n, valamint a fesztivál Facebook-oldalán olvashatók.

(Via MTI)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!