Fotó: keszthely.hu

Zenére fel! – Operettgálát rendeznek a keszthelyi Festetics-kastély parkjában

Zenére fel! címmel, a 100 Tagú Cigányzenekar szólistáival rendeznek operettgálát a keszthelyi Festetics-kastély parkjában július 29-én.

A hónap utolsó szombat estéjén a tavalyi sikerre való tekintettel újra az operetté lesz a főszerep a kastélyban, ezúttal a 100 Tagú Cigányzenekar szólistáinak vezetésével és a Budapest Folk Dance táncosainak fellépésével. A legnépszerűbb darabok slágereit többek között Oszvald Marika, Fischl Mónika és Homonnay Zsolt idézi meg, akit személyes történet is köt a produkcióhoz.

„Akárhányszor dolgozom együtt a 100 Tagúval, minden esetben nagyapám jut az eszembe, aki lassan 20 éve nincs már velünk. Rendkívül büszke lenne rám, ha láthatná ezeket a koncerteket, hiszen a cigányzene volt az ő nagy kedvence, ezen belül is kifejezetten rajongott a 100 Tagú Cigányzenekarért” – idézte fel a Budapesti Operettszínház művésze.

„Keszthelyen is nagyapám emlékére fogok játszani” – tette hozzá, kiemelve, hogy Kálmán Imre és Lehár Ferenc dalai szinte új életre kelnek ezzel a formációval, össze sem hasonlítható a hangulat egy színdarabbal. „Ezeknek a daloknak van egy olyan dimenziója, amelynek az előcsalogatásához a cigányzene fűszerére van szükség” – mondta Homonnay Zsolt.

(Via MTI)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!