A Cyber Cyrano olvasópróbája - forrás: Csokonai Fórum
A Cyber Cyrano olvasópróbája - forrás: Csokonai Fórum

Elkezdődtek a  Cyber Cyrano próbái a Csokonai Fórumban 

Az olvasópróbával kezdetét vette Tasnádi István Cyber Cyrano című ifjúsági darabjának próbafolyamata a Csokonai Fórumban.

A 12-18 éves korosztálynak készülő darab egy megtörtént eset alapján született bő tíz évvel ezelőtt, és hogy a kamaszok gyorsan változó világát ma is hitelesen tükrözze, csak apróbb igazításokat igényelt. A mai kor virtuális technikai vívmányainak beemelésével még közelebb került a történetet a célközönséghez. 

A rendező, Tasnádi-Sáhy Péter a nyelvi finomhangolást a gimnazistákat alakító fiatal színészekre bízta. „Érezni fogjátok, mi az, ami a szöveg születése óta esetleg elavult szóhasználat, ti tudjátok, hogyan beszél ma egy tizenöt éves” – bíztatta a célkorosztálynál alig idősebb fiatal színészeket.

Az általuk alakított baráti hármas, Zsuzsi, Heni és Márk mellé a virtuális világ, a közösségi média és a mesterséges intelligencia technikai vívmányai kúsznak be főszereplőként, tragédiát érlelve a tinédzserek érzékeny, zavart, gátlásokkal teli, az őszinte kommunikációt alig ismerő közösségében.

A dráma elindítója a történet szintjén egy új lány érkezése az osztályba, a valódi mozgatórugók azonban ennél rejtettebbek, szerteágazóbbak és ijesztőbbek – mutatott rá az olvasópróbán a rendező. A mindennapokból ismerős iskolai helyzeteket és a humort sem nélkülöző darab bemutatójára szeptember 13-án 14 órára várják a nézőket a Csokonai Fórum Kóti Árpád termébe. A főbb szerepeket Fekete Patrícia, Komlódy Márk és Szép Evelin alakítja.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!