Pécsi Nemzeti Színház
Pécsi Nemzeti Színház

Hamarosan indul a színházi évad Pécsen 

Számos új bemutatóval készül az új szezonra a Pécsi Nemzeti Színház.

A Nagyszínpadon, szeptemberben bemutatásra kerül a Víg özvegy nagyoperett három felvonásban és egy balett előadás, mely a Faust, az elkárhozott címet viseli. Októberben a Furcsa pár, decemberben pedig a Nyolc nő című komédiát tűzi műsorára a színház. Februárban a Király beszéde című darab kerül bemutatásra. Továbbra is műsoron, többek közt a Valahol Európában, A miniszter félrelép és a Prímadonnák is. A Kamaraszínpadon mesebalett és meseopera, illetve egy gyermekmusical , valamint egy vígjáték is bemutatásra kerül.

További részletek a Pécsi Nemzeti Színház honlapján.

További cikkek
net_Rajzoltunk_egy_koeltemenyt_2023_2
A 10. MITEM részeként október 2-án 18 órától nyílik kiállítás a Nemzeti Színház első emeleti előcsarnokában, melynek keretében Magyarország rangos kortárs képzőművészei tisztelegnek alkotásaikkal Madách Imre főműve, Az ember tragédiája előtt.
nm_ajanlo_cl_XI_1_
Miért szól rólunk a Bánk bán? Mi köze van Molnár Ferencnek a nagy hajtépéshez? Kicsoda Grane? Mi a siker fokmérője? Mit kínál a 10. MITEM? Interjúk Udvaros Dorottyával, Blaskó Péterrel, Schnell Ádámmal és Berettyán Sándorral. És sok egyéb olvasnivalót kínál a Nemzeti Magazin friss száma.
Kulcsár Edit - fotó: Eöri Szabó Zsolt
A 10. Színházi Olimpia záróakkordjaként a Nemzeti Színház megrendezi a jubileumi, 10. Madách Nemzetközi Színházi Találkozót (MITEM). Kulcsár Edit Ágota dramaturgot, a MITEM főszervezőjét kérdezzük a rendhagyó programról, a színház szerepéről és egy kimerítően szép évről.